Bildov kolumnist Arsenalovog veznjaka označio najvećim gubitnikom 2018. godine

Foto: EPA

HENNING FEINDT, kolumnist uglednog njemačkog Bilda, napravio je rekapitulaciju godine na izmaku i zaključio da je Mesut Özil najveće razočaranje u nogometnom svijetu u 2018. godini.

"Mesut Özil mi je jednom rekao što mu je najvažnije kao nogometašu, a to je da želi izaći na teren i oduševiti navijače. Pet puta proglašavan je reprezentativcem godine", osvrće se na prošlost Bildov kolumnist.

"Ako analizirate ovu godinu, na trenutak zaboravite cijelu priču oko Erdogana i posvetite pažnju samo onome što je u vezi sa sportom, Özil je, pored svega, gubitnik 2018. godine", dodaje Feindt.

Özil je u veljači produljio ugovor s Arsenalom, koji mu tjedno isplaćuje oko 380 tisuća eura. Postao je Nijemac i kapetan Topnika, ali nešto je pošlo po krivu.

Feindt je objasnio što.

> Zvijezda Arsenala ima novi hobi, gledajte ga online kako igra videoigre

"Njegov pad je toliko težak da je naprosto nevjerojatan"

"Drugi put zaredom sa svojim klubom propustio je Ligu prvaka. S Njemačkom je na Svjetskom prvenstvu završio sudjelovanje već u skupinama. Došao je u konflikt s izbornikom. Dobio je novog trenera u Arsenalu (op.a. Unai Emery), pod čijim patronatom je izgubio mjesto u početnom sastavu i mogao bi napustiti klub tijekom zime. Pored toga je punio novinske stupce zbog udisanja helija i problema s leđima koji su posljedica pretjeranog igranja videoigre Fortnite", ističe njemački kolumnist.

"Njegov pad toliko je težak da je naprosto nevjerojatan. Özilu su sada potrebni navijači, suigrači i trener koji trebaju stati iza njega. Ali se on stalnim razmiricama posvađao sa skoro svima u Njemačkoj.''

Na kraju svoje kolumne Feindt zaključuje da 30-godišnji Özil iza sebe ima titulu svjetskog prvaka i bio je u Real Madridu, ali mora početi iznova. Nada se da će reprezentativac Njemačke što prije postati svjestan te činjenice.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više