BILIĆ BLIŽE PREMIERSHIPU NEGO AUSTRALIJI Socceroosima se nude treneri iz cijelog svijeta

Foto: Getty Images/Guliver Image

SLAVEN BILIĆ našao se u središtu pozornosti nakon što su ga mediji povezali s čak dvije upražnjene trenerske klupe. Na britanskim kladionicama je prvi favorit za preuzimanje Stoke Cityja, a u Australiji je u užem krugu kandidata za novog izbornika Socceroosa.

Posebno je glasno odjeknula informacija da će nekadašnji izbornik Hrvatske prvi put kao trener otići na Svjetsko prvenstvo, ukoliko doista preuzme Australiju. Tamošnje izdanje "Goala" objavilo je da su predstavnici australskog saveza već razgovarali s Bilićevim predstavnicima, no australski mediji Bilića jedva spominju.

Gianni Di Biasi, Marcelo Bielsa, Ralf Rangnick, Louis Van Gaal, Sven Goran Erikksen, Bert Van Maarwijk, redom su svjetski poznata trenerska imena koja australski novinari navode kao kandidate s kojima su ili će se tek održati razgovori. Bilićevo ime spominje tek australski "Fox Sports", pozivajući se na Goal.com.

Australci tvrde da im se treneri i njihovi zastupnici sami nude sa svih strana svijeta, što i ne čudi s obzirom na to da će jedan od njih imati priliku voditi momčad na SP-u u Rusiji.

"Sami nam se javljaju, ali to nije iznenađujuće. Ništa još nije odlučeno, brojni strani i domaći treneri iskazali su interes, a odluku ćemo objaviti čim budemo u mogućnosti", rekao je glasnogovornik australskog saveza.

Od domaćih trenera kao jedina realna opcija spominje se Graham Arnold, aktualni trener FC Sidneyja, kojeg na svojoj klupi želi i Novi Zeland. Nudi im se i nekadašnji reprezentativac Australije Tony Popović, ali tvrdi da mu se još nitko nije javio.   


Prema kladionicama Bilić samo što nije preuzeo Stoke

Stoke City je prije nekoliko dana nakon pet godina smijenio Marka Hughesa, a hrvatski stručnjak slobodan je od smjene s klupe West Hama prije dva mjeseca. Bilić je ranije izražavao želju za ostankom u Engleskoj, a sa Stokeom bi se borio za ostanak u Premierligi jer su trenutno na 18. mjestu s 20 bodova iz 22 utakmice. 


Ronald Koeman je također kandidat, ali navodno nije zainteresiran. Uz Bilića, nešto manje izgledni kandidati su i Garry Rowett, trener drugoplasirane momčadi Championshipa Derby Contyja, i Martin O`Neill, izbornik Irske. 
 

 

Pročitajte više