Bilić: Nisam htio da se igra, ali Makedonci i UEFA su vršili pritisak

NAŠ IZBORNIK Slaven Bilić netom nakon utakmice izjavio je za RTL Televiziju kako on nije želio da se utakmice odigra, no da su Makedonci i UEFA, kojima ova utakmica nije značila toliko koliko je nama, vršili pritisak. Bez obzira na poraz Bilić kaže kako nema što zamjeriti igračima.

"I da je Rusija pobijedila Izrael, ne bih imao što zamjeriti igračima. Čestitam im na herojskoj trci i zalaganju. Jer ovo što se igralo nije bio nogomet. Sretno smo što smo se plasirali", rekao je Bilić dodajući kako ipak poštenje pobjeđuje, te čestita Izraelu što je dao sve do sebe i pobijedio Rusiju.

"Ne bih rekao da se Makedonija bolja snašla jer su nam zabili dva gola iz dva udarca na vrata i to u periodu kad smo bili bolji protivnik. Ponavljam, svojim igračima nemam što zamjeriti. Igralo se u nemogućim uvjetima što nama apsolutno nije odgovaralo.  Ponosan sam na svoje igrače", rekao je izbornik.

Najavio je i kako na Wembleyu nema opuštanja, te da nije bilo opuštanja niti kada su igrači čuli rezultat utakmice u Izraelu. "Do 1:0 mi smo bili ti koju su bili bliže golu, mada je bilo užasno teško igrati. Nikad nema opuštanja, niti u prijateljskim susretima, niti na Wembleyu", zaključio je Bilić prve dojmove nakon utakmice.

Srna: Malo smo se opustili kad smo čuli rezultat utakmice u Izraelu

Dario Srna izjavio je za RTL kako nije bilo lagano igrati. "I njima i nama je bilo jednako teško. Oni su se bolje snašli i čestitam im. Zasluženo su pobijedili. Mi smo u drugom poluvremenu možda odigrali malo slabije, malo smo otpustili ručnu kad smo saznali rezultat", dodao je.

Ćorluka: Pokušat ćemo Englezima zagorčati život

"Očekivali smo užarenu atmosferu, ali ne i ovakav teren. Igrali smo koliko nam je takav teren dopuštao. Što se tiče drugog poluvremena, sigurno da nam je bilo lakše zbog pobjede Izraela, ali Makedonija je zasluženo pobijedila. "Nema opuštanja u Engleskoj. Šest tisuća naših navijača dolazi u London i dužni smo im priuštiti jednu dobru utakmicu i Englezima zagorčati život", dodao je Čarli.

A.H.

Pročitajte više