Bilić o slučaju Gurović: Svi se moramo pridržavati zakona

DIREKTOR regionalne košarkaške Goodyear Lige Josip Bilić nije želio prejudicirati ishod slučaja vezanog za igrača Partizana Milana Gurovića, kojem je MUP RH zabranio ulazak u Hrvatsku zbog tetovaže četničkog vođe Draže Mihajlovića na nadlaktici.

"Zakoni svake države su iznad pojedinaca, klubova ili asocijacija i njih se svi moraju pridržavati. Bilo bi neozbiljno od mene da sada dajem bilo kakve izjave, jer vodstvo lige ima sastanak poslije svakog kola na kojem analiziramo sve što se dogodilo. Ovaj slučaj će sasvim sigurno biti jedna od tema našeg sastanka u ponedjeljak", izjavio danas za Hinu Josip Bilić.

Glasnogovornik MUP-a RH Zlatko Mehun, pojašnjavajući zašto je Guroviću zabranjen ulazak u RH, istaknuo je kako se isticanjem takvih obilježja, kao što je Gurovićeva tetovaža, iskazuje, potiče ili poziva na mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne ili vjerske pripadnosti.

"To je na javnim okupljanjima u RH zabranjeno Zakonom o javnom okupljanju. To također predstavlja i protupravno ponašanje po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a time se čini i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", pojasnio je Mehun.

Partizan u nedjelju, 14. studenoga, u susretu 11. kola gostuje kod zagrebačke Cibone.

Pročitajte više