Bilić se sprema za još jedno čudo na Goodisonu: Chelsea nas je iscrpio psihički i fizički

SLAVEN BILIĆ i West Ham pripremaju se za teško gostovanje kod Evertona (nedjelja u 15;30). Iako su se Čekićari podigli u formi u posljednjih tjedan dana, utakmica na Goodisonu bit će jako težak ispit za Hammerse. Posljednji put susreli su se u ožujku, a Bilić i društvo preokrenuli su izgubljenu u utakmicu i pobijedili u jednoj od najuzbudljivijih premierligaških utakmica prošle sezone.

"Čudna utakmica, gubili smo 2:0 i Adrian je obranio penal, te nas vratio u utakmicu. Na koncu smo pobijedili 3:2. Čak i pri rezultatu 0:2 osjećao sam da nije sve izgubljeno, stvarali smo prilike i bili na njihovoj polovici," kaže Bilić.

"Važna utakmica za nas, uostalom sad su nam sve presudne. U srijedu uvečer smo se jako potrošili protiv Chelseaja, fizički i psihički. Srećom nije bilo ozljeda, nekoliko igrača požalilo se na udarce, ali ništa ozbiljnije. Svi koji su igrali u srijedu, trebali bi biti spremni za nedjelju."

"Andre Ayew je blizu povratka na teren, uskoro ćete ga vidjeti u prvoj momčadi. Dugo je izbivao, ali sjajno se oporavio i dobro je imati ga na raspolaganju. Što se promijenilo u zadnje vrijeme? Malo smo izmijenili sustav igre, zapravo smo više utjecali na kretnje igrača, malo smo to promijenili."

"Cheikhou Kouyate nas je učvrstio u obrani i jako je važan kotačić, od njega kreću sve akcije u obrani," zaključio je Bilić, koji je trenutačno 15. u ligi s 10 bodova.

 

Pročitajte više