Bočkaj se vraća u Dinamo?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U DINAMU će na ljeto biti dosta prometno. Neki igrači mogli bi otići, nekima će završiti posudba i neće biti otkupljeni, a neki od njih vratit će se s posudbi. Među ovim zadnjima vrlo lako bi mogao biti Petar Bočkaj, koji po svemu sudeći neće ostati na Cipru.

Bočkaj, koji će u srpnju napuniti 28 godina, u Dinamo je stigao u zimu 2022. godine iz Osijeka za 2.7 milijuna eura. Bilo je to Dinamovo megapojačanje iz Osijeka s kojim se u tom trenutku borio za naslov prvaka. Bočkaj je bio najbolji asistent lige i njegov dolazak popraćen je euforijom među navijačima.

No, Bočkaj u Dinamu nikad nije igrao ni blizu dobro kao u Osijeku. Nije mu na ruku išla ni promjena trenera u travnju 2022. kad je Željka Kopića naslijedio Ante Čačić. On Bočkaja nije vidio u svojim planovima, često ga je i javno kritizirao.

Čačić ga nije volio, Bišćan ga otpisao

Novi trener Igor Bišćan ga je također otpisao na početku ove sezone pa je Bočkaj poslan na posudbu u ciparski Pafos. Ciprani imaju opciju otkupa njegova ugovora za milijun eura, ali to se vjerojatno neće dogoditi.

Bočkaj je solidno igrao u prvom dijelu sezone, ali kad je Pafos rezultatski pao, pala je i Bočkajeva forma. Kako trenutačno stvari stoje, on će se na ljeto vratiti u Maksimir, ali je veliko pitanje hoće li u njemu ostati.

Japancu Takuyi Ogiwari posudba traje do kraja godine, a novi lijevi bek postao je Gabriel Vidović. Bočkaj je kod Nenada Bjelice u Osijeku dobro funkcionirao kao "wing back", koje sad koristi i Jakirović, ali je teško vjerovati da bi se brzo izborio za veću minutažu.

Pročitajte više