Bio je otpisan pa postao nezamjenjiv u Dinamu. Sad zbog Livaje ide na klupu?

Foto: HINA/ Damir SENČAR/

VELIKI derbi između Hajduka i Dinama igra se u subotu od 19:30 u sklopu 28. kola SuperSport HNL-a. Uoči derbija ove momčadi nalaze se vrlo blizu jedna drugoj na tablici - Dinamo uz utakmicu manje na trećem mjestu ima samo bod manje od drugoplasiranog Hajduka te ne treba isticati koliko je i jednima i drugima ovaj susret važan u naumu da dostignu vodeću Rijeku.

Sergej Jakirović ima nekoliko dilema oko toga za kojih početnih 11 će se odlučiti, a čeka se i kakvo će biti zdravstveno stanje Martina Baturine, koji je uoči reprezentativne stanke pokupio lakšu ozljedu. Ipak, situacija oko sastava polako postaje sve jasnija, a čini se da bi izvisiti mogao Maxime Bernauer, igrač koji je u drugom dijelu sezone postao neočekivano važan za Jakirovićevu ekipu.

Bernauer zbog Livaje ide na klupu?

Bernauer bi mogao biti žrtva Jakirovićeve taktičke rošade u kojoj bi se Stefan Ristovski vratio na poziciju stopera, koju je proteklih sezona nerijetko igrao. U Dinamu su zadovoljni kako se Ristovski u toj ulozi nosio u obračunima s Markom Livajom te bi upravo zato Jakirović još jednom mogao posegnuti za tim rješenjem.

Odlaskom Ristovskog na mjesto stopera, desni bek bio bi Ronael Pierre-Gabriel, koji je dosad uglavnom bio korišten samo protiv nešto slabijih protivnika u SuperSport HNL-u,

Ademi se vraća u prvih 11

U početnoj postavi Dinama bi se prvi put nakon više od mjesec dana trebao naći i kapetan Arijan Ademi, koji će zamijeniti Petra Sučića i činiti tandem centralnih veznjaka s Josipom Mišićem. Ispred njih će, ako bude spreman, igrati Baturina. Ako Dinamova desetka ipak ne bude mogla zaigrati, u prvih 11 očekuje se Marko Bulat.

Jakirović ima dilemu i na desnom krilu, za koje konkuriraju Dario Špikić i Takuro Kaneko. Trenutno se čini da je mjestu u početnoj postavi bliži Špikić, s obzirom na to da Kaneko u zadnje vrijeme ne igra u idealnoj formi, a imao je i lakših problema s ozljedom tijekom reprezentativne stanke.

Pročitajte više