NOGOMET

Bivša Zlatna lopta o Capellu: "On je bio s*anje, uništio mi je karijeru"

Foto: EPA-EFE

MICHAEL OWEN, osvajač Zlatne Lopte 2001., povukao se iz profesionalnog nogometa prije šest godina, kad su mu bile 33.

U svojoj novoj knjizi "Reboot - My Life, My Time" žestoko je udario po legendarnom talijanskom treneru Fabiju Capellu, bivšem engleskom izborniku kod kojeg je odigrao tek jednu utakmicu.

"Fabio je došao s osjećajem da mora nešto promijeniti. Prva promjena sam bio ja. Bez objašnjenja je završio moju teško stečenu karijeru reprezentativca. To nisam zaslužio", započeo je bivši napadač Liverpoola i Real Madrida pa nastavio:

"Ne samo da je uništio moju karijeru, on je nanio i ogromnu štetu engleskom nogometu, za što je bio nevjerojatno plaćen. Najgore je to što je bio jedan od najneuspješnijih trenera u povijesti engleskog nogometa. On je bio apsolutno sr*nje."

Ni ostatku reprezentativaca s njim nije bilo jednostavno zato što bivši trener Juventusa, Real Madrida i Milana nije znao govoriti engleski jezik.

"Na prvom sastanku s njim primijetili smo da je bio vrlo strog kad je u pitanju hrana, a druga stvar je bila to što nije znao ni riječ engleskog. Samo smo se pogledavali i pitali se: 'Pa kako će nam on nešto objasniti?'"

Owen je za Englesku odigrao 89 utakmica i zabio 40 golova, a umirovio se kao igrač Stoke Cityja 2013. U karijeri je još igrao za Liverpool, Real Madrid, Newcastle i Manchester United.

Capellov zadnji posao je vođenje kineskog Jangsu Suninga 2018. godine, a Englesku je vodio od 2008. do 2012.

Pročitajte više