Bivši Guardiolini učenici žele oteti Cityjevog kapetana

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY kompletirao je osvajanje trostruke krune. Kapetan engleskog i europskog prvaka Ilkay Gündogan (32) podigao je pehar Lige prvaka, a ujedno možda i odigrao posljednju utakmicu za klub u kojem je proveo veoma uspješnih sedam sezona.

Gündoganu krajem mjeseca istječe ugovor i može birati klub u koji će prijeći bez odštete. Manchester City bi ga želio zadržati i prema tvrdnjama poznatog talijanskog transfernog insajdera Fabrizija Romana, iz kluba mu je ponuđen novi ugovor u trajanju od godinu dana.

Žele ga Guardiolini učenici

Međutim, za Gündogana je zainteresiran niz klubova koji su mu voljni ponuditi dulje i samim tim financijski bogatije ugovore. U svojim ekipama žele ga bivši učenici Pepa Guardiole, Xavi i Mikel Arteta. Za očekivati je da Gündogan u narednim danima dobije ponude Arsenala i Barcelone, koji se pripremaju za novu sezonu, u kojoj će igrati Ligu prvaka.

Mikel Arteta odradio je sjajan posao u Arsenalu i osvojio drugo mjesto, a dovođenjem Gündogana mogao bi nastaviti tradiciju dovođenja igrača s kojima je kao Guardiolin pomoćnik radio u Cityju. Podsjetimo, prošlog ljeta su put Londona otišli Gabriel Jesus i Oleksander Zinčenko.

Pročitajte više