Međunarodni

Bivši reprezentativac Engleske: Strašno je što su mi napravili alkohol i kocka

Foto: Guliver Image/Getty Images

STEVENU CAULKERU predviđala se velika karijera nakon što je s 20 godina debitirao za englesku reprezentaciju i imao dobru minutažu u Tottenhamu.

Odmah u debiju za Englesku 2012. godine zabio je u prijateljskoj utakmici sa Švedskom nakon ubačaja Stevena Gerrarda. U tom periodu su počeli njegovi problemi s alkoholom i kockanjem pa je osam godina kasnije karijeru pokušao spasiti u turskoj Alanyji.

"Ne mogu vam ni opisati bol koju su mi nanijele moje ovisnosti, to je nemoguće. Bile su to užasne situacije. I to svakodnevno", rekao je Caulker za BBC. 

Nakon Tottenhama je igrao za Cardiff, QPR, Southampton, Liverpool, Lokomotiv i Dundee.

"Najviše me frustrira što nisam iskoristio puni potencijal. Bio sam na 50 ili 60 posto mogućnosti", izjavio je Caulker koji je u Turskoj krenuo i s liječenjem.

"Ne pijem već jako dugo, trijezan sam i čist. Pomogao mi je program odvikavanja u 12 koraka. Jako me iznenadilo to što je škotski izbornik putem svog pomoćnika Stevena Reida poručio da me želi vidjeti u škotskom dresu. I ja bih volio nastupati za Škotsku. Sada napokon živim kako sam oduvijek htio živjeti." 

U Tursku je otišao jer više u britanskim klubovima nije mogao dobiti ni poziv na probu.

"Iskreno, pobjegao sam u Tursku jer ovdje nisu znali kakvih problema sam imao. To mi je dalo priliku za novi početak, a sad mogu samo biti jači."

Pročitajte više