REGIJA

Bivši reprezentativac Jugoslavije mora na ulicu: Ne znam što ću ni kako ću

Foto: Al Jazeera Balkans

PREDRAG PAŠIĆ, proslavljeni nogometaš Sarajeva i nekadašnji član reprezentacije Jugoslavije, bit će izbačen iz stana zajedno sa suprugom, prenose mediji u BiH.

Pašić, koji je dres Sarajeva nosio u periodu od 1975. do 1985., dobio je sudsko rješenje po kojem mu se oduzima stan. Nekadašnji kapetan Sarajeva živi u stanu čije je vlasništvo sporno. On tvrdi da je postupak vođen bez njegova znanja ili znanja njegovih odvjetnika, čime mu je oduzeto pravo da brani imovinu.

Sve se dogodilo bez njegova znanja

"Želio sam obavijestiti javnost. Imam svoje zakonske zastupnike, odvjetnike koji me zastupaju pravno. Najveći problem je bio što je Općina Centar meni iza leđa vodila sudski postupak, što nisam ništa znao, izgubio sam pravo da se branim kao građanin ove države", rekao je Pašić za SportSportba i dodao:

"Svojim dokazima doveli su suca u zabludu i on je donio presudu. Čekali su da dobijem izvršno rješenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim. S molbom da kao čovjek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće."

Ne zna što dalje

Pašić ističe da je sreća u nesreći da se sud nalazi na odmoru pa ovih dana neće morati napustiti stan koji je dobio od FK Sarajevo i nekadašnjeg gradonačelnika Sarajeva Ante Sučića.

Što i kako dalje, ni sam ne zna. Pašić ima 61 godinu, ponikao je u Sarajevu u kojem je igrao deset godina. Potom je nastupao dvije godine za Stuttgart, a karijeru je završio u Münchenu 1988. godine. Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije u periodu od 1981. do 1985. godine i upisao deset nastupa.

Pročitajte više