Bjelica o dvoboju Rome i Lazija za Ademija: Ako dođe nemoralna ponuda...

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja / Pixsell

LA GAZZETTA DELLO SPORT piše da je u tijeku rimski derbi. Ali da ga Roma i Lazio trenutno igraju na mercatu za Dinamovog kapetana. 

Roma bi za Arijana Ademija (27), čvrstog defenzivnog veznjaka, Dinamu platila četiri milijuna eura jer ne želi ove zime potrošiti previše.

Međutim, u priču se uključio i njihov gradski rival Lazio. Oni su oduševljeni igrama Ademija ove sezone i za razliku od mrskog im rivala misle platiti onoliko koliko zagrebački klub traži.

Talijani pišu da je riječ je o cifri između osam i deset milijuna eura pa bi i Dinamo, koji je u ljeto odbijao već neke ponude za Ademija, vjerojatno popustio.

Ipak, problem za Nenada Bjelicu u slučaju odlaska Ademija bio bi popriličan jer njegova zamjena, Ivan Šunjić, ima velikih problema s ozljedom. On s priprema u Turskoj sutra putuje za Zagreb, a onda na pregled u München.

Šunjić, prirodni nasljednik Ademija, ima problema s pubičnom kosti. Ta ozljeda se teško sanira i povratak bi mogao trajati mjesecima. Tako da bi gubitak Ademija uoči europskog proljeća i napada na hrvatsku duplu krunu bio gotovo nenadoknadiv za Dinamo.

Uostalom, vidjelo se to na upravo završenoj pripremnoj utakmici u turskom Beleku. Dinamo je drezdenskog imenjaka pobijedio 1:0, a kako su oba defenzivna vezna ozlijeđena, njihove pozicije su popunjavali stoperi Emir Dilaver i 19-godišnji Bartol Franjić, igrač Dinama 2 kojeg je Bjelica poveo na pripreme.

Bjelica je nakon utakmice komentirao napise po kojima ostaje bez Ademija:

"Tko to piše, Talijani? Ma mogu pisati što žele, teško da će ići. Ali ako i dođe ta nemoralna ponuda, snaći ćemo se."

Da bi se Dinamo uskoro mogao trebati "snalaziti" svjedoči i ono što je Bjelica također rekao nakon pobjede Dinama nad Dynamom: 

"Sutra ćemo na defenzivnom veznom probati još jednog stopera, Leškovića. Moramo biti spremni za eventualne nedostatke igrača."

 

 

 

 

Pročitajte više