BJELORUSI SRUŠILI EUROPSKE PRVAKE Slovenac promašio za produžetak

Foto: Fiba

SLOVENSKA košarkaška reprezentacija doživjela je drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kini. Aktualni europski prvaci izgubili su u gostima kod Bjelorusije s 93:92.

Iako su Slovenci igrali u drugačijem sastavu za razliku od prve utakmice u studenom prošle godine kada su slavili s 87:74, ipak su bili favoriti u večerašnjem dvoboju u Minsku.
 
Kroz cijelu utakmicu igralo se dosta neizvjesno. Na poluvremenu su Bjelorusi vodili 47:46. Nakon odmora nastavila se uzbudljiva utakmica. No košarkaši Bjelorusije ipak su imali više sreće u završnici susreta.

 
Slovenci su do posljednjih 15 sekundi igrali tijesnu utakmicu, Bjelorus Ljutih pogodio je za 93:91, da bi Klemen Prepelič četiri sekunde prije kraja iznudio prekršaj i dva slobodna bacanja, a ubacio samo jedno od dva bacanja te tako promašio priliku za produžetak.
 
Domaćine je predvodio Saddler s 25 poena, kod Slovenaca najbolji je bio Jaka Blažić s 27 poena, uz to je upisao šest skokova i pet asistencija.
 
Nakon četiri kola Bjelorusi se nalaze na posljednjem mjestu skupine A. Slovenci su i dalje na drugoj poziciji, s dva boda manje od Španjolaca na prvom mjestu. Crna Gora je na trećem mjestu s istim brojem bodova kao i Bjelorusija, ali Crnogorci su porazili Bjeloruse u međusobnoj utakmici.




 

Pročitajte više