Bobby Robson: Propuštanje susreta s Hrvatskom bio je početak Beckhamovog kraja

LEGENDARNI Bobby Robson uključio se u debatu o liku i djelu Davida Beckhama. On smatra da je odluka aktualnog engleskog izbornika Stevea McClarena da nekadašnju zvijezdu Real Madrida izostavi s reprezentativnog popisa za susret s Hrvatskom na Maksmimiru, bila prekretnica njegove karijere.

"Bio je to prvi znak da su mu dani na vrhu odbrojani. Taj McClarenov potez ubio je Beckhamov duh i nadu i direktno rezultirao unosnim umirovljenjem na nogometnim terenima SAD-a." - piše Robson u svojoj kolumni za Mail on Sunday.

"Danas morate priznati da je McClaren bio u pravu. Mi koji smo smatrali da Beckham mora biti unutra, svoje mišljenje pravdali smo činjenicom da je među 25 najboljih igrača koje Engleska trenutno ima. Teoretski, Beckham bi trebao biti dio reprezentacije. No gledajući realno, ove sezone to nije dokazao." - nastavlja Robson.

"Njegove noge nisu otišle, ali motivacija sigurno jest. Odluka u prelasku u LA Galaxy dokaz je da više nema apetita najtjecati se na visokom nivou." - dodaje legendarni 73-godišnjak.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više