Bojkot BBB-a u centru prosvjeda: "Podmićuju ljude da dođu na stadion. Jad i bijeda..."

NAKON zastrašivanja predsjednika Uefe Michela Platinija kako HNS do kraja godine može očekivati drastične sankcije ukoliko se ne popravi stanje s navijačima, ove subote slijedi prvi veliki test. Kako se približava okršaj Dinama i Hajduka, i ovaj put nezaustavljivo rastu tenzije.

Više od tri dana prije početka utakmice jasno je da će policija imati pune ruke posla, jer paralelno s dolaskom velikog broja navijača Hajduka, u centru Zagreba trebao bi se održati najmasovniji prosvjed protiv Vlade, a Tkalčićevu ulicu okupirat će Bad Blue Boysi.

Policajaca će biti dovoljno: "Spremni smo na sve moguće scenarije"

HNS-ov Povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk vjeruje kako će sve proći bez incidenata, naročito kad je u pitanju navijački dio: "Svakom derbiju Dinama i Hajduka, od 2009. pristupamo kao utakmici visokog rizika. Tenzije su uobičajeno visoke, pretpostavljamo da će doći i nekoliko tisuća gostujućih navijača, a pobrinut ćemo se da ne bude nikakvih nemilih scena. Obveze kluba koji organizira utakmicu su jasne, Dinamo će osigurati veliki broj redara i zaštitara, a bude li nemilih scena, postupat ćemo isključivo prema zakonu", rekao nam je Cvrk, a iz PU zagrebačke su potvrdili kako su spremni za subotu:

"Angažirat ćemo dovoljan broj policijskih službenika, a policija će biti spremna na sve moguće scenarije."

Boysi derbi prate na video-zidovima u Tkalči

BBB ovaj put neće u kino Mosor: "Sat vremena uoči utakmice okupit ćemo se na Cvjetnom trgu, odakle ćemo krenuti u Tkalčićevu gdje ćemo pratiti utakmicu na nekoliko postavljenih video-zidova", rekao je u razgovoru za Index predsjednik Kluba navijača BBB Tomislav Glušić, opovrgnuvši bilo kakve insinuacije o eventualnom prekidu bojkota protiv Zdravka Mamića i sadašnjeg čelništva Dinama:

"Nema govora o tome! Mi držimo do svoje riječi, BBB nisu na prodaju kao neki", kazao je Glušić.

"Samo zavaravaju javnost, cijela Hrvatska je vidjela da je protiv Slaven Belupa na stadion došlo 150 ljudi"

Tko su ti "neki" - nije teško pogoditi. "Ovo što se radi s raznoraznim poklonima, koji uvelike premašuju cijenu ulaznice, je tužno i sramotno. Nažalost, Dinamo je danas predmet sprdnje u čitavoj Hrvatskoj, a nekad je bio ponos Zagreba. Jad i bijeda... Pa oni podmićuju ljude da dođu na stadion i onda se još time hvale u medijima. Toga nema nigdje na svijetu! Isticali su kako je na PAOK došlo 25 tisuća ljudi, a 15 tisuća su podijelili, ostale pak prodali također dijeleći poklone... To je samo zavaravanje javnosti, cijela Hrvatska je mogla vidjeti da je na stadionu protiv Slaven Belupa bilo 150, maksimalno 200 ljudi, a znamo da je Dinamo prvi na tablici, dobro se držao u Europi i tri mjeseca nije igrao domaću utakmicu. U normalnim okolnostima na Maksimiru bi protiv Slavena bilo pet do 10 tisuća navijača", poentirao je Glušić.

Pročitajte više