Boks: Bez zastoja pripreme za EP u Puli

PREDSJEDNIK Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Kruljac i tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Ivica Miočić Stošić izrazili su na konferenciji za novinare u Puli zadovoljstvo načinom na koje se odvijaju pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo u boksu koji će se od 19. veljače do 1. ožujka slijedeće godine održati u Puli.

Oni su ujedno iskazali zahvalnost organizacijskom odboru, domaćinu te gradu Puli što su na vrijeme uspjeli rekonstruirati pulski Dom sportova. Naime, prema riječima potpredsjednika Organizacijskog odbora i pulskog dogradonačelnika Vinka Kneza radovi na rekonstrukciji Doma sportova su u završnoj fazi i otvaranje dvorane bit će 18. prosinca kada će se održati izborno prvenstvo Hrvatske u boksu kao kvalifikacijski turnir za europsko prvenstvo.

"Pula je sinonim za boks i ova nova dvorana sa popratnim sadržajima ispunjavat će sve standarde za organizaciju svih europskih i svjetskih priredbi", kazao je tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić, dodavši kako će boksački turnir na predstojećim Olimpijskim igrama u Ateni zasigurno zauzimati posebno mjesto. Upravo iz tog razloga, dodao je on, Europsko prvenstvo u Puli dobit će još više na značenju. On je izrazio očekivanja kako će na predstojećim Olimpijskim igrama sudjelovati 80 do 85 sportaša iz Hrvatske.

U ime Organizacijskog odbora Hlušička najavio je kako će pulski Dom sportova nakon Europskog prvenstva u boksu biti domaćin i svjetskog boksačkog kupa te svjetskog juniorskog prvenstva u boksu.

Pročitajte više