Bon voyage: Vatreni odletjeli u Austriju puni samopouzdanja, karata i love

TISUĆE pozitivnih, ali i negativnih riječi već su izrečene, a more tinte već je potrošeno zbog Slavena i Vatrenih, a sada je vrijeme za tišinu, dane u kojima ćemo se puniti optimizmom.

Uskoro će se zastori svečano dignuti, a kao uvod u to naši reprezentativci odletjeli su nešto prije 12 sati u reprezentativni kamp u Bad Tatzmannsdorf.

Podsjetimo, nakon što im je sinoć priređen svečani oproštaj u Boćarskom domu, jutros je Bilić u Sheratonu održao posljednju press konferenciju na hrvatskom tlu prije Eura.

Sat vremena kasnije, preciznije oko 11 sati, reprezentativci su već bili na putu za aerodrom, gdje ih je čekao privatni charter let za Austriju.

Po dolasku, neki su se opuštali zadovoljavajući kofeinsku ovisnost, dok su drugi poput Olića, iskoristili posljednje trenutke da podijele karte prijateljima. Sudeći po svežnju karata koji Ivica ima, zasigurno će imati veliki broj obožavatelja u Beču i Klagenfurtu.

Čarli se iznenadio, a Olić iznenađujuće pun karata

Po mnogima glavna uzdanica ove reprezentacije Luka Modrić istodobno je slavodobitno komunicirao s bankomatom, iz kojega je ušićario koju kintu da ima u Austriji za Mozart čokoladne kuglice i Rauch ledeni čaj.

U tim trenucima Čarli je nešto strašno vidio u daljini. Možda Trifona Ivanova ili vjerojatnije Modrićev bankovni račun?

Atmosfera je dobra, tu nema sumnje, a optimizam i samopouzdanje vidljivi su, kako po šepirenju hodnikom aerodroma tako i u komunikaciji.

"Ma već smo sve rekli, sve se zna. Naš cilj je proći grupu", reći će reprezentativci.

Iako ih nije došao otpratiti veliki broj navijača, našao se tu poneki ljubitelj nogometa, koji se osjetio pozvanim reći zbogom našim reprezentativcima iz neposredne blizine.

Ovaj s kojim smo pričali bio je i poprilično modno osviješten, a pokazao je i da mu nije strano baratanje metaforama.

"Naši reprezentativci sjajno izgledaju u ovim odijelima, vrlo su elegantni, nadam se da će isto tako lijepo izgledati i na terenu u Beču za nekoliko dana", rekao je sijedi, ali vatreni navijač.

Što reći za kraj, tek pozdraviti ono najbolje što je od nogometa dala Hrvatska i poželjeti mu sreću.

Vedran Buble
Foto: Tomislav Valent

Pročitajte više