HAJDUK

Burić: Ovo je bilo nevjerojatno teško. Budite sigurni, gledat ćete bolji Hajduk

Foto: Pixsell / I. Čagalj

DAMIR BURIĆ nakon tri godine vratio se na klupu Hajduka u turbulentnim okolnostima. Klub se izblamirao i ispao iz Europe u 1. pretkolu, trener Siniša Oreščanin dobio je otkaz, a čelnici su upali u tešku upravljačku krizu. No Burić je bio spreman, on već duže od mjesec dana čeka poziv da krene za Split. 

U prvoj utakmici HNL sezone Hajduk se namučio, ali je pobijedio Istru 2:0, a igrače je s travnjaka ispratila pjesma navijača. 

"Mislim da je bilo najvažnije psihološki podignuti momčad. Ovo je za nas bila nevjerojatno teška utakmica, onaj tko se imalo razumije u nogomet to zna. Zahvalio bih navijačima na podršci, ali i svojim igračima na predstavi. Počeli smo furiozno, baš onako kako želimo izgledati. Kreirali smo puno šansi, ali i protivnik je imao svoje. Ova Istra je jako dobra momčad", započeo je Burić s izlaganjem na press konferenciji nakon susreta.

Trener Hajduka pojasnio je da ne može biti nezadovoljan, ali ni potpuno zadovoljan zbog jedne pobjede, jer njegov posao tek sada počinje.

"Čeka nas puno posla. Imali smo veliku odgovornost da pobijedimo Istru i to je bilo najvažnije. Sada je pred nama sedam dana za rad na poboljšanjima. Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici biti stabilniji i bolji", kaže Burić.

Nije želio detaljno ulaziti u svoje odluke o sastavu i promjeni formacije. Razmišljao je samo o bodovima i sve je podredio rezultatu. 

"Svi sustavi imaju neke prednosti i nedostatke, odlučili smo se za opciju koja je bila lakša za momčad. Ne ide to tek tako, trebamo odraditi još puno treninga da bi nešto mijenjali. Što se tiče izmjena tijekom utakmice, s Kalikom i Hamzom dobili smo sigurnost, stabilnost i posjed. Istra nije imala puno šansi u tom periodu. Možete interpretirati da smo uveli defenzivne zamjene, ali neki igrači jednostavno više nisu mogli."

"Vratar Istre zaslužio je desetku, a posebne pohvale idu Ismajliju i Simiću"

U jednom danu ne može se popraviti puno, ali novinare je zanimalo koji su Burićevi planovi i gdje vidi najveći prostor za napredak

"Imali smo određenu dozi nesigurnosti... I najveći igrači ponekad nisu u stanju dignuti se nakon poraza. Smatram da je reakcija igrača Hajduka bila koncentrirana, a to nam je donijelo tri boda. Imamo puno prostora za napredak i budite uvjereni da ćete vidjeti bolji Hajduk. Sutra ćemo detaljno analizirati utakmicu i tada ćemo imati i prve konkretne zaključke. Imali smo dobrih perioda u igri i jako dobrih presing situacija iz kojih smo stalno kreirali udarce. Stvorili smo dosta šansi, ali vratar Istre danas je zaslužio desetku."

Dojam je da su igrači već premoreni, a sezona je tek počela. Teško su disali i tražili su zamjene, pa je bilo logično pitati Burića hoće li angažirati kondicijskog stručnjaka.

"Imamo nekoliko opcija i izabrat ćemo najbolju za momčad i klub. Nismo imali puno vremena za optimizaciju, došli smo brzo i tek krećemo s radom", odgovorio je trener.

Na kraju je istaknuo dobre individualne predstave Ismajlija i Stefana Simića, strijelca prvog gola.

"Zaslužili su pohvale za igru koju su pružili, to je bilo super. Hajduk mora imati osiguranje napada na jako visokom nivou i vjerujem da ćemo to u budućnosti i ostvariti", zaključio je Burić.

Pročitajte više