DINAMO U EUROPI

Čačić: Oršić se dosta vraćao po loptu, nije trebao to činiti

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je u trećoj utakmici grupne faze Lige prvaka izgubio na gostovanju kod Salzburga 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Okafor iz penala u 71. minuti. Dinamu je ovo drugi poraz u tri utakmice u Ligi prvaka. Nakon pobjede protiv Chelseaja momčad Ante Čačića izgubila je najprije od Milana pa onda i od Salzburga.

Čačić: Za tjedan dana ćemo biti pametniji i učinkovitiji

"Vjerojatno je bilo zaleđe kod gola Drmića, ne sumnjam u tu procjenu. Ovo je naše prvo poluvrijeme sa Salzburgom. Nismo bili pravovremeni u okretanju strane. U prvom dijelu smo imali dobrih trenutaka, dok su oni u drugom dijelu bili goropadniji. Nakon gola smo išli 'va banque'. Ovo je Liga prvaka, odlučuju nijanse. Za tjedan dana ćemo biti pametniji, a nadam se i učinkovitiji, imamo još dva domaćinstva, jedno gostovanje, moramo gledati prema naprijed", rekao je trener Dinama Ante Čačić za HRT.

"Oršić se dosta vraćao po loptu. Teško je igrati gore bez da dobivaš loptu, a onda dođeš po nju. To se ne bi trebalo činiti, to nam je onda radilo svojevrstan pritisak jer nam je nedostajala dubina. To je instinktivna radnja i treba je tako prihvatiti", dodao je trener Dinama.

Petković: Uvijek želim da igramo napadački

"Sreća je faktor koji igra ulogu. Moramo se bazirati na neke stvari koje možemo popraviti. Mogli smo više. Ja i cijela momčad. Kad napravimo analizu, znat ćemo bolje na čemu možemo poraditi. Mislim da se Dinamo podcjenjuje, a da precjenjujemo svoje protivnike. Mi možemo u Zagrebu igrati sa svima. Tek na kraju ćemo vidjeti kakvi smo stvarno. Možda sam ja u zabludi.

Ja kao napadač uvijek želim da igramo što više napadački. Nisam relevantan da pričam o taktici. Momčadi treba balans. Malo smo utučeni, nitko nije sretan nakon poraza. Možda je Dinamo izgledao bolje prije sedam-osam godina, kad se igralo samo da se ne izgubi i da se što bolje izgleda. No sad imamo što za reći u Europi", rekao je Bruno Petković.

Ivanušec: Bit ćemo hrabriji u Zagrebu

"Znali smo da igramo protiv kvalitetne momčadi. Imali smo svojih prilika koje nismo iskoristili. Dogodio nam se taj nesretni penal. Možemo žaliti za svojim prilikama. Igraju presing i teško je iz njega izaći. Drmićev gol? Nisam vidio iz svoje pozicije. Ako je VAR procijenio da je zaleđe, onda jest. U Zagrebu ćemo izaći hrabrije i pokušati iskoristiti prilike, što danas nismo uspjeli napraviti", rekao je za HRT Luka Ivanušec.

Perić: Promašili smo dvije mrtve šanse

"Odigrali smo dobru utakmicu. Oni su iskoristili svoje šanse, mi svoje nismo i kaznili su nas. Ovo je ipak veliko natjecanje, mi smo izgledali kvalitetno, ali promašili smo dvije mrtve šanse. Ostaje žal za bodovima, ali imamo još tri utakmice do kraja, dvije su na Maksimiru, gdje se mi odlično osjećamo. Nadam se da ćemo biti bolji u njima", rekao je Dino Perić.

Drmić: Nogomet se mora igrati napadački i atraktivno, čak i u Ligi prvaka

"Ne bih pričao o toj šansi, ja uvijek gledam sve globalno i kompletno. Imali smo šanse, mogli smo zabiti, osjetili smo to danas. Ali moramo više riskirati i više tražiti gol. Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu. Bolje je izgledalo kad smo se postavili u 4-4-2. Imali smo tad dvije prilike, bili smo opasniji.

Nije loše biti fleksibilan. Ali ja uvijek kažem da nogomet treba igrati ofenzivno i atraktivno i na ovom nivou, tako da smo danas isto osjetili. Danas nam je malo nedostajalo da nas nagradi. Našao sam se u prilici pred vratarom, ali nije to bila skroz čista lopta. Morao sam se boriti s njom. Samo sam je pokušao pogoditi dobro, ali golman je tu najbolje izgledao.

Zaleđe? Mislio sam da su iza mene još igrači, ali pogledao sam situaciju i vidio da je zaleđe. Radilo se o nekoliko centimetara. S trenerom sam se nakon utakmice samo rukovao i to je to. Nisam ja ni bio u svlačionici, nego sam razgovarao s par igrača Salzburga. Mislim da su nas svi otpisali u grupi, no postoji mogućnost da prođemo. Publika nas mora nositi na Maksimiru", rekao je Josip Drmić.

Ademi: Treba pobijediti u Zagrebu

"Iskoristili su našu grešku, dobili penal i zabili. Imali smo odlične šanse, ali nismo ih iskoristili. Ravnopravna utakmica, šteta za bodove. Spremamo se za Zagreb i nadamo pobjedi. Gledali smo analize i vidjeli kako je Salzburg namučio Chelsea i Milan. Znali smo da su opasni, mladi i brzi, kroz kontre.

Imali smo drugačiji stil, čekali smo ih u bloku, nismo izlazili. Opet, mogli smo iskoristiti neke šanse pa bi utakmica išla na našu stranu. Treba pobijediti tu utakmicu da nam ostane šansa za prolaz dalje.

Na kraju je najteže bilo protiv onoga koga smo pobijedili. Oni su stvarno bili najteži, ali ovdje smo izgubili bodove. To je nogomet. Nemamo što napraviti nego se spremiti." Dinamo nakon tri kola ima tri boda. Ademi je također odgovorio na pitanje bi li, da je mogao, unaprijed potpisao te bodove: "Ne bih, tražio bih više."

Sučić: Nisu nas uspjeli iznenaditi

"Teška utakmica, Dinamo je odlična momčad s odličnim igračima. Nisu nas uspjeli iznenaditi, presing igramo već dugi niz godina. Bili smo bolja momčad u drugom poluvremenu i zaslužili smo pobjedu. Na Maksimiru nas čeka teška utakmica i odlični navijači. Idemo i tamo po pobjedu", rekao je Luka Sučić.

Dedić: Dinamo je jako nezgodan

"Dinamo me nije razočarao. Veoma su jaka ekipa, to smo znali, a oni su to dokazali. Bilo ih je jako teško probiti i gol smo dali iz penala. Na kraju smo ga i primili, ali je srećom bilo zaleđe. Imali smo par šansi, ali ne previše jer su jako nezgodni. Ipak, mislim da smo bili bolji. U Zagrebu ćemo 100 posto opet ići na pobjedu, kao i danas, ali mislim da će Dinamo nakon ovog poraza biti još jači i da će na njihovom terenu biti još teže", rekao je Amar Dedić.

Šeško: Nisam danas baš dobro igrao

"U Ligi prvaka uvijek je teško jer treba puno pretrčati i zatvoriti puno prostora. Pretrčao sam večeras 11 i pol kilometara, što je za napadača baš puno. Znam da će biti baš teško u Zagrebu. Nisam danas baš dobro igrao. Stoperi Dinama su dobri, općenito svi igrači Dinama su dobri. Volim igrati s Rokom Šimićem, u dobrim smo odnosima i on je sjajan igrač. Inače, nakon onog gola za Sloveniju dobio sam brojne čestitke i počeli su me zvati Van Bastenom."

 

Pročitajte više