Čačić: Hrvatska je bolesna od ljudi koji se suprotstavljaju Mamiću

Foto: Hina

HRVATSKA je jučer porazila Bugarsku na praznom Maksimiru s 3:0, a novi izbornik Ante Čačić, koji klupu reprezentacije duguje Zdravku Mamiću, dan nakon utakmice prokomentirao je svoj debi.

Osim što se osvrnuo na igru svojih igrača, prokomentirao je i atmosferu u kojoj je protekla utakmica i koja već mjesecima okružuje reprezentaciju. Čačić je još jednom kroz svoje izjave pokušao uvjeriti javnost da je ovo reprezentacija svih građana, a ne samo određene interesne skupine u vrhu HNS-a.

"Radio sam kao i u svim drugim sredinama, a u igračima sam vidio ozbiljnost i odgovornost. Potvrdili su svoju kvalitetu, ti momci s ponosom nose hrvatski dres. Dobro znaju što reprezentacija znači građanima".

Čačić se osvrnuo na sastanak kapetana Darija Srne sa predstavnicima navijača, navodno Torcide.

"Ne vidim u tome ništa loše. Srna mi je rekao da su tražili od njega bojkot i da ih je odbio. Sastanak je trebao ostati privatan, ali kada se doznalo Darijo mi je ispričao što se dogodilo", rekao je Čačić poručivši onima koji bojkotiraju:

"Previše pričamo o ljudima koje nogomet uopće ne zanima. Hrvatska je bolesna od takvih ljudi. Pa koga oni predstavljaju?"

Evo kako je on vidio utamicu s Bugarskom:

"Vidjeli smo razigranu, rastrčanu Hrvatsku, momčad koja u 93. minuti uklizava kod korner-zastavice. Iskoristili su sve bugarske slabosti, nagrađeni su visokim rezultatom i siguran sam da su obradovali sve poklonike nogometa, te zaslužuju sve čestitke", rekao je Čačić o utakmici.

Pohvalio je i pojedine igrače, posebno Nikolu Kalinića, koji je zabio prvi gol za Hrvatsku nakon dvije godine ignoriranja od strane bivšeg Mamićevog izbornika.


"Kalinić je odigrao odlično, činio je sve što treba za momčad, ali ne bih izdvajao pojedince. Svi su se stavili u službu momčadi. Meni je kao treneru zadatak osigurati im ambijent u kojem se najbolje osjećaju i mogu igrati na prirodnim pozicijama. Rakitić je sa svoje pozicije došao do Barcelone, Modrić svoju poziciju igra u Real Madridu, a Kovačić je i kod mene u Dinamu igrao unutarnjeg veznog. Na tim su pozicijama najbolji za momčad", rekao je Čačić.

Modrić ozlijeđen, Hrvatska na Malti kreće napadački

Luka Modrić zbog ozljede propušta prvi trening uoči Malte.

"Moramo se u najkraćem roku prebaciti na Maltu i tamo pečatirati ova tri boda. Vidjet ćemo u zadnja dva treninga hoće li biti promjena u sastavu. Imamo neka neugodna iskustva s Malte, oni će kao domaćini napraviti sve da se od kvalifikacija oproste s ponekim bodom, a bit će i znatno drugačiji klimatski uvjeti. Ipak, bit ćemo postavljeni napadački, s visokom obranom, agresivno i s okomitim loptama za završnicu", kaže Čačić.

Konačni plasman Hrvatske ovisi o ishodu utakmice Italije i Norveške. Samo pobjeda Norvežana šalje Hrvatsku u dodatne kvalifikacije, sve ostalo vodi Čačića i njegove igrače na Euro.

"Željeli bismo da nam Italija bude saveznik. Italija je kvalitetnija, igra kod kuće i ne vjerujem da će se opustiti. Pobjeda Norveške bila bi veliko iznenađenje", zaključio je.


 

Pročitajte više