Casillas uoči Belgije: Nikad nisam s Riazora otišao kao pobjednik

VRATAR Real Madrida i španjolske nogometne reprezentacije Iker Casillas (28) nema previše ugodne uspomene sa Riazora, stadiona Deportivo La Corune na kojem “furija” danas (subota) dočekuje Belgiju u kvalifikacijskom dvoboju za SP 2010. godine.

Naime, otkako je Casillas prvi vratar Reala (od 1999.) nikada nije uspio pobijediti na Riazoru sa svojom momčadi. Protiv Belgije se nada da će biti na pobjedničkoj strani.

"Istina je da još nisam nikada pobijedio na Riazoru, tek sam par puta otišao neporažen. Nadam se da će sada s reprezentacijom prokletstvo biti skinuto", rekao je jedan od najboljih svjetskih vratara.

Casillas je s Realom od 1999. na Riazoru gostovao 12 puta, što u prvenstvenim, što u prijateljskim ili utakmicama Kupa, te je poražen čak deset puta, dok je tek dva puta uspio napustiti travnjak u susretima bez pobjednika.

Španjolska reprezentacija je na vrhu skupine 5 europskih kvalifikacija sa šest pobjeda iz isto toliko utakmica i šest bodova više od drugoplasirane Bosne i Hercegovine. Njen sljedeći protivnik, Belgija, zauzima tek četvrto mjesto u skupini s 11 bodova manje na kontu.

Pročitajte više