CASILLAS ZA POVIJEST Postao igrač s najviše nastupa u eurokupovima

Foto: Getty Images/Guliver Image

IKER CASILLAS je 17 godina nakon debija u Ligi prvaka, postao igrač s najviše utakmica u europskim kupovima u povijesti.

Dva mjeseca prije 36. rođendana, golman Porta nastupom na uzvratu osmine finala LP kod Juventusa  (koju je njegov klub izgubio 0:1 i s ukupnih 0:3 ispao) i velikog prijatelja, također golmanskog velikana Gigija Buffona, postao je igrač s najviše nastupa u europskim kupovima, čak 175.

Tako više ne dijeli tron s još jednom legendom, Paolom Maldinijem, braničem Milana, koji ostaje sa 174 europska nastupa za Milan, gdje je proveo cijelu karijeru.
Casillas je imao namjeru također igrati samo za Real, ali klub s kojim je tri puta osvojio Ligu prvaka, hladno ga se odrekao prije dvije godine. Ali, da nije bilo Realovog otpisa i ponovnog početka u Portu, teško bi Casillas u Madridu dosegao i srušio spomenuti rekord. 

Naravno, najveći dio utakmica u Europi odigrao je tijekom 16 godina u Realu, s kojim je uzeo i dva europska Superkupa, a sve je počelo u rujnu 1999, kada je s 18 godina i tri mjeseca imao doista vatreno europsko krštenje, utakmicu kod Olympiacosa u kojoj je primio tri gola, 3:3.
 
Ipak, pokazao je da se isplati istrpjeti mlade i talentirane golmane, jer nakon što je u prvih šest utakmica primio čak 15 golova, na kraju sezone osvojio je Ligu prvaka.

I to samo četiri dana nakon 19. rođendana, kao najmlađi golman koji je igrao u finalu, u kojem je njegov klub slavio 3:0 protiv Valencije. 

Pročitajte više