Čech će sutra nositi narančasti dres kako bi dodatno omeo napadače Manchestera

PETR ČECH, vratar Chelsea, ništa ne prepušta slučaju spremajući se za najvažniju utakmicu u karijeri u finalu Lige prvaka pa tako čak brine i o boji svoga dresa.

Vratar Chelsea će iskoristiti svaki as koji ima u rukavu kako bi sačuvao praznu mrežu od Ronalda i ostalih igrača Manchester Uniteda te će tako sutra nositi narančasti dres koji su razvili ruski znanstvenici, a svrha mu omesti protivničke napadače u trenutku kad se spremaju opaliti.

"Znanstveno je dokazano da gađate metu kad je vidite. Čak i ako igrač želi pogoditi u donji kut vrata, a vidi narančasti dres, ne može ignorirati boju, jer je jako upadna. To se događa brzo i podsvjesno, ali oči ne mogu zanemariti tako svijetlu boju", rekao je Čech.

Čech je polučio različite rezultate s novim dresom. Chelsea je trebao dobiti Bolton kako bi imao ikakve šanse za osvajanje engleskog prvenstva i sve je išlo dobro za vratara kluba sa Stamford Bridgea dok mu Matthew Taylor nije progurao loptu kroz noge.

"Istraživanja su pokazala da je boju jako teško ignorirati. To sam naučio od jednog Rusa koji je radio u Sparti dok sam još igrao tamo. Pokazao mi je ta istraživanja i bio sam jako impresioniran", rekao je Čeh.

Zapravo Čech je toliko impresioniran narančastom bojom dresa da planira obući i narančaste hlače, a sve u cilju ometanja Ronalda i Waynea Rooneya. Vratar Chelsea će imati i svoj prepoznatljivi štitnik za glavu koji nosi od sudara sa Stephenom Huntom iz Readinga koji se dogodio u listopadu 2006. godine.

"Možda ću obući motorističku kacigu, razmišljao sam o tome. Sve dok sam među vratnicama, moram razmišljati kako se zaštititi", našalio se vratar Chelsea.

Čech nema sreće na travnjaku pa se tako prošlog mjeseca sudario na treningu sa suigračem Ben Haimom te je zaradio 50 šavova na licu i morao  je ići kod plastičnog kirurga.

"Ne mogu to objasniti, moje lice je bilo jako izobličeno, ali nisam bio u životnoj opasnosti ili nešto tako", prisjeća se Čech.

Nasreću, vratar Chelsea je spreman za sutrašnji finale i najvažniju noć u svojoj dosadašnjoj karijeri.

"Sve što mogu reći da sam spreman za utakmicu i da mogu izdržati pritisak", zaključio je Čech.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više