Cedevita srušila moćni Efes: "Odigrali smo pametno"

Foto: Hina

CEDEVITA je u 4. kolu Eurolige u Draženovom domu s 84:80 pobijedila Efes.
 
Miro Bilan predvodio je hrvatskog prvaka sa 16 poena. Turska momčad nije imala rješenja za njega, posebno u prvom poluvremenu 
 
"Mislim da smo zasluženo pobijedili. Igrali smo velikim dijelom dosta pametno. Tražili smo prava rješenja, a dosta nam je pomoglo što smo ih u drugom poluvremenu usporili i što smo popravili obranu u odnosu na prvo poluvrijeme. Teško se s njima nadigravati i igrati na veći broj koševa i mislim da nam je to donijelo pobjedu", rekao je Bilan, kapetan Cedevite.
 
Arapović: Teško je igrati protiv ovakve momčadi
 
Sjajan je bio i Arapović, također sa 16 poena.
 
"Ja danas ne bih mogao doći doma da nismo pobijedili jer mi je mami rođendan. Dobro smo se pripremili za utakmicu i napokon smo se digli nakon ove tri lošije partije. Skupili smo se i odlučili da se moramo vratiti na staro. Iako je bila nešto slabija obrana, uspjeli smo se u drugom poluvremenu odlijepiti. Oni su nas nakon toga stigli, no na kraju smo pobijedili. Teško je igrati protiv ovakve ekipe jer na svakoj poziciji imaju igrače koji mogu zabiti s vanjske pozicije i u ulazu."
 
Mršić: Bili smo čvršći
 
Trener Veljko Mršić zadovoljan je igrom svoje momčadi.
 
"Mi u prvom poluvremenu nismo uspjeli obrambeno odigrati kako smo htjeli, ali tu treba i dati zasluge vanjskim igračima Efesa koji su odigrali dobru utakmicu. U trećoj četvrtini smo tu bili puno bolji. Nismo dozvolili lagane prodore i izbacivanje lopte van. Bili smo čvršći jedan na jedan i tu smo stekli razliku."
 
Nakon četiri kola Cedevita ima po dvije pobjede i dva poraza.
 

Pročitajte više