RUKOMETAŠI NA SP-u

Červar: To je to, konačno moderna obrana

HRVATSKA je sinoć rutinski pobijedila Bahrein 28:18 u prvoj utakmici drugog kruga SP-a u Egiptu, a sutra će od 18 sati protiv Argentine igrati za četvrtfinale turnira. Červar je nakon uvjerljive pobjede apostrofirao obranu, koja je konačno izgledala kako je on zamišlja i traži.

"Igrali smo čvrsto u obrani, posebno s prvom postavom u 20 minuta otvaranja, zabili su nam tri gola. Igrali smo gustu zonu, agresivnu, to je ono što tražim. Dubina, pokretljivost, sve je bilo na nivou i to je jedna prava moderna obrana. U drugom poluvremenu smo mijenjali igrače, izgubili smo kontinuitet za šut. Prema slici smo i na poluvremenu zaslužili više od plus pet razlike. Kasnije je obrana 6:0 pokazala jako dobru pokretljivost i to je bilo važno", analizirao je Červar ključ utakmice s Bahreinom i na kraju poručio:

"Ali nas tek sada čeka zadnji korak, protiv Argentine igramo za četvrtfinale i moramo se dobro mentalno i taktički pripremiti. Idemo odraditi taj zadnji korak."

Ako pobijedi Argentinu, Hrvatska je u četvrtfinalu

U sljedećem kolu u subotu Danska igra protiv Japana, a Katar protiv Bahreina. Od 18 sati u istoj skupini igra Hrvatska protiv Argentine, a pobjeda bi Hrvatskoj osigurala prolazak u četvrtfinale. Tada bi izabranici Line Červara imali sedam bodova, tri više od Argentine i Katara (u slučaju da Katar svlada Bahrein).

> VIDEO Duvnjak otkrio zdravstveno stanje uoči ključnih utakmica 

Pročitajte više