Červara iznervirao novinar: Vi meni govorite da moji dečki nisu bili spremni!?

Foto: Getty Images/Guliver Image

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

HRVATSKA je u ponedjeljak u Kölnu izgubila od Njemačke 22:21 u drugoj utakmici drugog kruga te ispala iz borbe za medalje.

Igrači, a osobito stručni stožer na čelu s Linom Červarom nakon utakmice su se žalili na danski sudački par kojeg smatraju izravnim krivcem za poraz. Červar je nakon utakmice rekao da je suđenje bilo za zatvor i da se hrvatski narod mora pobuniti protiv toga da ga kradu, kao što je po njegovom mišljenju bio slučaj 2008., 2009. i ove godine.

Dan nakon utakmice Červar je nastavio u istom tonu, a posebno ga je iznerviralo sasvim logično pitanje novinara s Nove TV. Kolega Vlado Boban pitao je izbornika je li dovoljno dobro psihički pripremio momčad na moguće probleme sa suđenjem kad je u prošlosti bilo sličnih situacija. Červaru pitanje nije najbolje leglo.

"Vi želite reći da smo mi mentalno slabo pripremljeni? Pa ja se bavim psihologijom dosta, oni su savršeno bili pripremljeni. Smatram da dečki ne bi mogli igrati kako su igrali da nisu bili savršeno pripremljeni, a vi sad meni indirektno želite reći da nisu. Ne znam više na kojoj smo mi liniji... Kako su oni mogli tako igrati ako nisu bili savršeno pripremljeni!? Biste li vi igrati ako vas kradu cijelo vrijeme, a niste spremni? Oni su samo na kraju pokazali da su od krvi i mesa kao vi i ja. Pa nećemo valjda nakon utakmice reći 'Pa dobro, nama Hrvatima ste uzeli polufinale'. Kako?" odgovorio je Lino.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više