LIGE PETICE

CHELSEA - LIVERPOOL 1:2 Redsi se provukli u derbiju za nastavak savršenog niza

Foto: Gulliver / Getty Images

DERBI šestog kola Premier League pripao je Liverpoolu, koji je u gostima pobijedio Chelsea 2:1.

Strijelci za goste bili su Trent Alexander-Arnold u 14. i Roberto Firmino u 30. minuti. Za domaćine je zabio N'Golo Kante u 71. minuti. 

Šest od šest za +5 Redsa

Liverpool je tako nastavio sa savršenim učinkom u prvenstvu. Zabilježio je i šestu pobjedu u isto toliko utakmica te zadržao pet bodova prednosti pred aktualnim prvakom Manchester Cityjem - najvećim, a mnogi će reći i jedinim konkurentom za naslov. 

Redsi su pobijedili zbog golova koje su postigli u prvih pola sata, a Chelseaju je osim toga presudilo što je promašio previše velikih prilika. Po tome se istakao Tammy Abraham, koji nije pogodio iz čak tri sjajne šanse. Osim njega, u izglednim situacijama nisu uspjeli zabiti ni Kante, Batshuayi, Mount i Jorginho. 

Sve se urotilo protiv Chelseaja

Chelseaju nikako nije pomoglo ni što je Frank Lampard prije kraja prvog poluvremena morao napraviti dvije prisilne zamjene. Zbog ozljeda su prerano izašli Emerson i Christensen.

Osim toga, VAR je pri vodstvu Liverpoola 1:0 poništio Azpilicuetin gol zato što je Mount u ofsajdu bio "nekoliko milimetara".

Mladi naivci

Posljednje, ali najvažnije, Chelseaju su, kao i svakoj mladoj ekipi, presudili naivnost i neiskustvo. Oba gola domaćin je primio iz prekida. Kod prvog gola Salah je iz slobodnjaka na rubu kaznenog prostora odigrao iza sebe za Alexander-Arnolda, koji sjajnim udarcem probija Kepu i pogađa njegov gornji desni kut.

Drugi gol Liverpoola bio je poklon obrane Chelseaja. Robertson je centrirao iz slobodnjaka s lijeve strane, a Christensen i Tomori samo su gledali kako Firmino skače i lagano glavom zakucava za kapitalnu prednost gostiju. 

Nju je do kraja Chelsea stigao tek smanjiti. Kante je elegantno prošao oko dvojice čuvara i zakucao pod prečku. Bio je to gol koji je Chelsea zaslužio i koji ga je vratio u igru za još zasluženiji bod. Jer igrao je junački protiv daleko iskusnije i bolje momčadi i do samog kraja nije joj dao disati. 

Ako Liverpool napokon postane prvak, navijači će se sjetiti ove pobjede

Ali Liverpool sa Stamford Bridgea odnosi sva tri boda iako je od 50. minute prestao igrati svoju igru temeljenu na ofenzivi i presingu, a odmah zatim i nestao s terena. Međutim, pobjede kao što je ova i to na ovako teškim gostovanjima na kraju često budu one vrijedne naslova. 

Rezultati by SofaScore

Tijek susreta:

Kraj. 

90' Velike prilike za Chelsea! Ali Mount i Jorginho ne uspijevaju pogoditi iz dobrih situacija. 

89' Velika prilika za Chelsea! Alonso je po tko zna koji put ostavljen sam na lijevoj strani, slijedi ubačaj na koji Matip i Van Dijk reagiraju loše, pa Batshuayi ima sjajnu priliku za izjednačenje, ali umjesto u mrežu, šalje loptu pored gola. 

85' U samoj završnici Chelsea traži izjednačujući gol, a Liverpoolova obrana je prilično nesigurna. 

83' Druga zamjena kod Liverpoola. Lallana umjesto Hendersona. 

81' Adrian sjajnom obranom spašava siguran gol nakon što je Alonso pucao glavom usamljen pred golom. Naknadno je suđen ofsajd, ali Liverpool opasno visi i trenutno se čini da je pitanje kada će Chelsea izjednačiti. 

76' Posljednja zamjena kod Chelseaja. Batshuayi umjesto Abrahama. 

72' Prva zamjena kod Liverpoola. Milner umjesto Manea. 

71. minuta: GOOOL za CHELSEA! 1:2, strijelac N'GOLO KANTE! Kante elegantno prolazi oko dvojice čuvara i zakucava pod prečku. Gol koji je Chelsea zaslužio i koji ga vraća u igru. 

59' Velika prilika za Chelsea! Kante puca, ali lopta ide uz vratnicu. 

57' Velika prilika za Chelsea! Abraham je promašio strašnu šansu. Ubačenu loptu pokupio je na samo par metara od gola i poslao je pokraj vrata,

'55 Popustio je pritisak Redsa, ali Bluesi to za sada ne iskorištavaju. 

'50 Liverpool je nastavio s napadima i posebno presingom iz prvog dijela. 

'48 Prilika za Liverpool. Fabinho centrira, a Mane ne uspijeva zabiti glavom. 

47' Velika prilika za Liverpool, sjajna obrana Kepe! Lopta nakon kornera dolazi do Firmina na drugoj stativi. Brazilac puca iz voleja, ali Kepa izvrsnom paradom spašava gol. 

Kraj poluvremena. 

45' Dva napada zaredom Liverpool ostavlja previše prostora Alonsu koji s lijeve strane šalje opasne ubačaje, ali Adrian spašava. 

44' Velika prilika za Chelsea! Azpilicueta je ubacio loptu za Abrahama koji je nadskočio Matipa, ali udarac glavom prolazi jako blizu gola. 

42' Već druga prisilna zamjena kod Chelseaja! Christensen se ozlijedio prilikom bloka Salahovog snažnog udarca. Mijenja ga Zouma. 

30. minuta: GOOOL za LIVERPOOL! 0:2, strijelac ROBERTO FIRMINO! Robertson je centrirao iz slobodnjaka s lijeve strane, a Christensen i Tomori samo gledaju kako Firmino skače i lagano glavom zakucava za veliku prednost gostiju. 

27' VAR poništava gol Chelseaja! Azpilicueta je zabio nakon ubačaja s lijeve strane i gužve pred golom gostiju, ali slavlje domaćina kvari sudac Oliver. Nakon VAR provjere poništava gol jer je Mount bio u ofsajdu prije nego što je njegova momčad postigla gol. To je doista bilo zaleđe koje se mjeri u milimetrima.

25' Velika prilika za Chelsea, sjajna obrana Adriana! Abraham s desne strane ulazi u kazneni prostor, sam je pred Adrianom i dobro puca, ali vratar Redsa odličnom intervencijom spašava siguran gol. 

16' Nastavljaju se opasnosti nakon prodora i ubačaja sa strane. Sada je Alonso odmah po ulasku u igru prošao po lijevoj i oštro poslao loptu pred gol, a obrana Redsa čisti opasnost s prve vratnice.

15' Prva zamjena na utakmici i to prisilna. Kod Chelseaja se ozlijedio lijevi bočni Emerson, pa Lampard umjesto njega uvodi Alonsa. 

14. minuta: GOOOL za LIVERPOOL! 0:1, strijelac TRENT ALEXANDER-ARNOLD! Salah je iz slobodnjaka na rubu kaznenog prostora gornji desni kut. 

Slobodan udarac iz kojeg je Liverpool došao do vodstva izborio je Mane kojeg je pred kaznenim prostorom Chelseaja pomeo Christensen. 

12' Matip spašava u zadnji tren! Mount s lijeve strane ubacuje prizemno za Abrahama, ispred kojeg Matip očajničkom intervencijom jedva spašava Liverpoolovu mrežu. 

10' Van Dijk je gurnuo Williana od lopte na desnoj strani kaznenog prostora gostiju. Domaćini traže penal, ali sudac Oliver im ga nema namjeru dati. 

5' Henderson šalje odličnu loptu pred gol za natrčalog Manea, ali Azpilicueta u zadnji tren spašava klizećim startom. 

Sastavi: 

CHELSEA

LIVERPOOL

Pročitajte više