Chicharito već dobiva poboljšani ugovor: Ferguson ga "brani" od Mourinha

MEKSIČKI napadač Javier "Chicharito" Hernandez  usred je pregovora s Manchester Unitedom oko produljenja i poboljšanja postojećega ugovora.

Na Old Trafford 22-godišnji je Meksikanac stigao prošlog ljeta iz Guadalajare za odštetu od osam milijuna funti. U 20 premierligaških nastupa, pri čemu je počeo samo njih devet, zabio je 10 golova. Još je tri dodao u ostalim natjecanjima. Aktualni ugovor istječe mu u ljetu 2014. godine.

Britansko izdanje Goal.coma tvrdi da je razlog inicijative Alexa Fergusona za produljenjem Chicharitova ugovora interes Real Madrida za njegove usluge, s obzirom na to da je Jose Mourinho postao veliki ljubitelj Meksikančeve hitrine i snalažljivosti pred golom.

Isti izvor navodi da bi do kraja sezone Meksikanac trebao postojeći ugovor produljiti za dvije dodatne godine (do ljeta 2016.), te dobiti povišicu kojom bi mu plaća narasla na 40 tisuća funti tjedno.

Hernandez je tako još jedan igrač koji je nadomak produljenju ostanka na Old Traffordu. Prošlog su mjeseca nove ugovore potpisali Patrice Evra, Darren Fletcher, Michael Carrick i Ryan Giggs, a trenutačno o tome pregovara i najbolji strijelac kluba Dimitar Berbatov. Bugarin bi trebao potpisati novi trogodišnji ugovor prije no što mu istekne sadašnji, koji vrijedi do ljeta iduće godine.

Pročitajte više