Cibona slavila u gostima protiv Krke, katastrofalan poraz Zadra kod Borca, Split jedva protiv autsajdera

U 17. KOLU Goodyear lige Cibona je slavila u gostima protiv Krke 81:80 (27:21, 14:14, 19:27, 20:19).

Pobjeda tim više vrijedi što je izborena na parketu direktnog konkurenta za ulazak u Final Four. Ovom pobjedom Cibona ostaje u utrci, dok Krka vjerojatno otpada.

Zadar je u Banja Luku putovao s namjerom da dođe do lake pobjede, a doživio je katastrofalan poraz. Borac je bio bolji 103:75. Ovim drugim porazom u nizu u natjecanju Zadar je bitno smanjio svoje izglede za ulazak u Final Four.

Zagreb je na domaćem parketu poražen od prejakog Maccabija, 72:89. Zagreb je bio ravnopravan u prvoj četvrtini, no već od druge četvrtine Maccabi odlazi na 10 razlike i do kraja utakmice kontrolira rezultat. Najbolji u Zagrebu bio je Tomak s 24 koša, s vrlo slabim šutom za tricu: od 9 pokušaja za tricu, ušle su samo dvije. Hrvatski reprezentativac Vujičić bio je dobar u Maccaboiju s 12 koševa i 6 skokova. Najbolji u Maccabiju bio je Amerikanac Lewis sa 16 koševa. Zagreb se time oprostio od Final Foura Goodyear lige, dok Maccabi ostaje na vrhu sa samo 4 poraza.

Split CO je bez Dina Rađe gostovao u sarajevskoj Zetri protiv autsajdera, momčadi Bosna ASA. Do pobjede su došli neočekivano teško, sa svega 2 razlike i to nakon produžetaka. Bilo je 97:95 za Split.

Rezultati

Pročitajte više