Cico protiv Islanda i Malte računa na Pršu

IZBORNIK nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar nakon što je prošlog tjedna "oprao" napadača Dadu Pršu zbog nedolaska na prijateljsku utakmicu protiv Brazila, ovog je tjedna doživio još jedan udarac.

Ivica Olić je na spomenutoj utakmici zadobio ozljedu koljena zbog čega će s terena izbivati oko 6 mjeseci, a Cico Kranjčar zbog toga mora "zauzdati konje" i promisliti hoće li doista lako otpisati Pršu s reprezentativnog popisa.

Već nakon što je utvrđeno da Olić neće igrati na kvalifikacijskoj utakmici protiv Švedske, Cico je shvatio da mu Pršo treba kao "kap vode na dlanu".

"Radi se o našem standardnom članu, o centarforu koji nije možda 30 ili čak 50 posto reprezentacije, naravno da nije, jer kad bismo to priznali podcijenili bismo sve ostale, ali je i te kako bitan. Zbog toga mu se žarko nadamo za ova dva predstojeća nastupa, kada je osvajanje šest bodova nužnost." - rekao je Cico za Sportske novosti.

Da je Pršo reprezentaciji jako bitan svjedoči i podatak kako će u subotu glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i liječnik reprezentacije dr. Boris Nemec otputovati u Glasgow gdje će se sastati s Dadom.

"Ovog vikenda putujemo u Glasgow, a u sljedećih pet dana imat ćemo jasnu sliku kakvo je zdravstveno stanje Dade Prše." - ukratko je rekao Srebrić.

Podsjetimo, hrvatska reprezentcija 3. rujna igra kvalifikacijsku utakmicu za SP u Njemačkoj protiv Islanda, a 7. rujna Kranjčarevi puleni igraju protiv reprezentacije Malte.

Pročitajte više