Cijena otišla u nebo: Tottenham za Balea traži 50 milijuna funti!

NAKON sjajnih ovosezonskih igara u dresu Tottenhama, klub sa White Hart Lanea objesio je cijenu od 50 milijuna eura za Velšanina Garetha Balea.

No, priča oko Baleovog ugovora ima i dublju pozadinu. Velšanin je u Tottenham stigao iz Southamptona u ljeto 2007. godine za uz odštetu od samo 5 milijuna funti. No, ugovor je sadržavao klauzulu prema kojoj bi Southamptonu pripalo 25 posto od odštete prilikom eventualnog sljedećeg transfera Balea. Budući da je Southampton ušao u ozbiljne financijske probleme sljedeće godine, Tottenham je na njegov račun uplatio dodatna tri milijuna funti, čime je prebrisao klauzulu iz ugovora kojom bi Southampton imao pravo na dio kolača od sljedećeg transfera. Prema tome, Tottenham je sada jedini vlasnik prava na odštetu

Sasvim je druga stvar što trener Harry Redknapp neće ni da čuje za prodaje svog najboljeg igrača koji je u dvije utakmice doslovno uništi milanski Inter. U prvoj im je utakmici zabio tri gola, a u drugoj upisao dvije asistencije. "Gareth je fantastičan mladi igrač. Slažem se sa predsjednikom kluba da ga ni pod koju cijenu ne smijemo prodati. Gradimo veliku momčad za budućnost, a on je nosioc igre u toj našoj viziji", rekao je Redknapp. Engleski mediji već doznaju kako je klub pripremio novi šestogodišnji ugovor za Velšanina na kraju sezone, međutim isto se tako spominje da Bale inzistira na kraćem ugovornom roku.

Bale: Ne želim iz Tottenhama


"Lako je igrati dobro kada si član dobre momčadi", prokomentirao je novo briljantno izdanje, na White Hart Laneu protiv Intera, lijevi bočni londonskog Tottenhama, Velšanin Gareth Bale.

Partije koje ove sezone pruža Bale u dresu Spursa nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a ono najbolje je 21-godišnji lijevi bočni nogometaš ostavio za dvije utakmice u Ligi prvaka protiv Intera. Na San Siru je zabio hat-trick s igračem manje u porazu 4-3, a na White Hart Laneu je ponudio dvije gotovo preslikane asistencije za svoje centarfore, prvo Petera Croucha, a potom i Romana Pavljučenka, u pobjedi londonske momčadi 3-1.

Oba puta je Bale po lijevoj strani pretrčao Interovu obranu, te je Brazilca Maicona, koji slovi kao ponajbolji desni branič na svijetu, napunio frustracijama. Kod prve asistencije, za Croucha, je Bale pretrčao polovicu igrališta, a kod druge i više od polovice.

"Lako je igrati dobro, kada nastupate u tako dobroj momčadi. Uživam u svom nogometu, u svakoj minuti svake utakmice. Pobjeda protiv Intera jedna je od onih koju će pamtiti svatko tko je na bilo koji način povezan s Tottenhamom. Zaslužili smo pobjedu, pokazali smo kako dobru momčad imamo", komentirao je Bale utakmicu na službenoj klupskoj stranici.

Njegova tržišna vrijednost raste iz utakmice u utakmicu, a nakon ogleda protiv Intera se počelo špekulirati već i s vrtoglavim iznosima. Naravno, Balea žele mnogi veliki ili najveći klubovi, ali Velšanin tvrdi da ne ide nikamo.

"Pokazali smo protiv Intera da se možemo nositi s najvećim klubovima. Zašto bi itko iz naše momčadi imao želju za odlaskom? Imamo sjajne igrače u sastavu. Odličan je osjećaj biti dio ove momčadi, uživam u Tottenhamu", izjavio je Bale za Daily Mail.

Pročitajte više