CIRKUS U BUNDESLIGI Sudac vratio igrače iz svlačionice da izvedu penal

Foto: Screenshot

VIDEOTEHNOLOGIJA je ove sezone donijela puno jako dobrih odluka, ali i donijela jako puno pomutnje u Serie A i Bundesligi.

Zagovornici teorije da VAR ubija nogomet i nepotrebno odugovlači došli su na svoje sinoć u Mainzu gdje na poluvremenu nikome ništa nije bilo jasno. U zadnjim sekundama prvog dijela Mainz je bio u napadu. Po desnom boku prošao je Daniel Brosinski i ubacio u sredinu, a lopta se od ruke Olivera Kempfa odbila u korner i sudac Guido Winkmann odvirao je kraj prvog poluvremena.

Većina igrača već je bila u svlačionici, a onda je Winkmannu radio vezom javljeno da se zadnja akcija pregledava videotehnologijom. Sudac i nekoliko igrača ostali su na travnjaku, a gledatelji nisu imali pojma što se događa na terenu. Tek nakon nekoliko minuta Winkmann je signalizirao da se akcija pregledava i potom pokazao na bijelu točku zbog igranja rukom.

Šokirane igrače, osobito Freiburgove, potom su morali izvlačiti iz svlačionica da bi De Blasis izveo penal, a službeno vrijeme gola bilo je 45'+7'. Argentinac je u 78. minuti zabio i drugi gol nakon velike pogreške gostujućeg golmana. Mainz je ovom pobjedom preskočio Freiburg na 15. mjestu, zadnjem koje znači ostanak u ligi. Četiri kola prije kraja Wolfsburg, Mainz i Freiburg imaju 30 bodova i jedna od tih momčadi će najvjerojatnije u doigravanje s trećeplasiranom momčadi 2. Bundeslige. HSV je predzanji s 22, a Köln zadnji s 21 bodom.

Dodajmo da su i Mainzovi navijači sinoć prosvjedovali protiv odigravanja utakmica ponedjeljkom. Uoči početka susreta istaknuli su desetke crnih transparenata protiv novog termina, a imali su i crne papire s natpisom "Protiv nogometa ponedjeljkom". Uoči početka drugog poluvremena zasuli su gol ispred svoje tribine toaletnim papirom zbog čega je kasnio nastavak utakmice.

Pročitajte više