Tenis

Ćorić: Moram odmoriti. Vraćam se za nekoliko tjedana

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Borna Ćorić (24) zbog ozljede ramena propustio je tri posljednja turnira koja je trebao igrati u Dohi, Dubaiju i Miamiju.

Na turniru u Dohi našao se u ždrijebu, ali kasnije se povukao i nije nastupio.

"Moram odmoriti"

Razlog izbivanja je ozljeda desnog ramena koju vuče već neko vrijeme, a donio je odluku da odmori jedan period kako bi se ozljeda sanirala.

On je početkom ožujka stigao do polufinala ATP turnira u Rotterdamu, gdje je izgubio od Mađara Martona Fucsovicsa. Od tada nije igrao nijedan susret, a odluku o pauziranju podijelio je s fanovima na Instagramu.

"U zadnje vrijeme imam problema s desnim ramenom i odlučio sam da je pravi trenutak da uzmem pauzu kako bih ga zaliječio na pravi način. Srećom, ništa nije ozbiljno, ali liječnici su mi savjetovali da bi se stanje moglo samo pogoršati ako nastavim igrati. Vraćam se na Tour za nekoliko tjedana", napisao je Ćorić.

Nije sigurno da će se pojaviti na Mastersu u Monte Carlu koji počinje 11. travnja. Nakon toga slijedi ATP 500 turnir u Barceloni (19. travnja), kao i Mastersi u Madridu i Rimu koji su na rasporedu u svibnju.

Pročitajte više