Ćorluka izabran u idealnih 11 dosadašnjeg dijela Premiershipa

"DOVOLJNO je reći da je gotovo nemoguće primijetiti da mu je ovo prva sezona u Premiershipu; toliko dobro se snašao u Manchester Cityju", ovim izabranim riječima je engleski novinar obrazložio uvrštavanje našeg reprezentativca Vedrana Ćorluke u najbolju postavu dosadašnjeg dijela Premier lige.

Iako je još od dolaska u Dinamo svim poznavateljima nogometa bilo jasno da ovaj dečko jako brzo uči i da se gotovo savršeno snalazi u novim situacijama, teško da je itko očekivao da će Ćorluka nakon samo par mjeseci provedenih u Premierligi biti odabiran u najbolje postave Premiershipa, vjerojatno i najjače nogometne lige svijeta.

"Eriksson je za njega platio najveću cifru, gotovo 12 mil. eura, što pokazuje koliko ga je želio u svojoj momčadi i koliko ga cijeni", navodi dalje u tekstu autor odabira savršene jedanaestorice i dodaje:

"Ima samo 21-godinu, visok je, odlično građen i inteligentan, i može postati samo bolji nego što je."

Ćorluka u društvu najvećih svjetskih zvijezda

Ovakvo priznanje dobiva još više na značenju kad se pročitaju imena koja su se uz našeg reprezentativca našla na popisu.

U idealnoj postavi se tako na vratima našao golman Liverpoola Jose Reina. Na pozicijama centralnih braniča izabrana su dva engleska reprezentativaca, Rio Ferdinand iz Manchester Uniteda i Ćorlukin suigrač iz "Cityja", Micah Richards, dok bi na lijevoj strani bio još jedan igrač "Uniteda" Patrice Evra.

U sredini terena su još dvojica igrača "Cityja", bugarski reprezentativac Martin Petrov i Brazilac Elano Blumer, dok ostalu dvojicu čine Asenalov Mathieu Flamini i glavna snaga Arsenala Cesc Fabregas. Napadački dvojac se sastoji od Emmanuela Adebayoura, zbog kojeg su, kako se navodi u obrazloženju, svi u Arsenalu zaboravili na Thierryja Henryja, i Mwaruwaria Benjania, Kranjčarevog suigrača iz Portsmoutha.

Iako su ga uoči početka sezone prozvali "Spend" Goran Eriksson (zbog količine novca koju je potrošio za pojačanja), osporavani bivši engleski izbornik je gotovo perfektno posložio kockice u svojoj momčadi i zaslužio epitet trenera dosadašnjeg dijela prvenstva. Njegov i Ćorlukin "City" nakon devet kola drži treće mjesto sa samo tri boda zaostatka za Arsenalom i jednim za gradskim rivalom "Unitedom".

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više