LA LIGA

Courtois blizu rušenja Navasova rekorda

Foto: Gulliver / Getty Images

REAL MADRID napokon ima bazu na kojoj može graditi nešto više. Obrana je uspjela sačuvati mrežu u zadnjih pet utakmica, a veliku ulogu odigrao je i vratar Thibaut Courtois.

Momčad Zinedinea Zidanea pobijedila je Galatasaray 1:0, Leganes 5:0 te protiv Betisa odigrala bez golova. Nakon toga ponovno je pao Galatasaray, ovaj put sa 6:0, a u posljednjem susretu kod Eibara rezultat je bio 4:0.

Pridodamo li tom nizu i minute iz prethodne utakmice koju je Real izgubio 1:0 kod Mallorce kada je strijelac bio Lago Junior, Thibaut Courtois nije morao vaditi loptu iz mreže već 533 minute.

Sada je na samo dvije minute od rekorda Keylora Navasa kojeg je Kostarikanac postavio u 2015., točno na prijelazu iz jedne sezone u drugu. 

Courtois je već srušio Augustinov rekord od 516 minuta te onaj Juana Alonsa koji je za minutu bolji od Augustina. Apsolutni rekorder Real Madrida je Iker Casillas koji nije primio gol čak 951 minutu!

U posljednjih pet utakmica Courtios je obranio 11 udaraca, a ovo mu je prvi put otkad je u Realu da je povezao pet utakmica bez primljenog gola.

Prije ovog sjajnog niza Belgijac je obranio samo 11 od 23 udarca, statistika obrana mu je bila očajna, ali s posljednjih pet utakmica je to znatno popravio.

Ponovno dolazi na razinu na kojoj je bio u Atletico i Chelseaju, što ga je uostalom i dovelo u Real.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više