Courtois poklonio gol Rusima, spasio ga Hazard

Foto: Screenshot

BELGIJA je pobijedila Rusiju 3:1 na startu kvalifikacija za Euro 2020. Junak je s dva gola postao Eden Hazard, a golman Thibaut Courtois je umalo postao tragičar.

Službeno najbolji golman Svjetskog prvenstva u Rusiji proživljava teške trenutke i u velikoj je krizi. Od dolaska u Real nije se baš najbolje snašao, a prije nešto više od 15 dana primio je gol protiv Ajaxa "iz svlačionice", kada ga je iz slobodnog udarca pored aut-linije svladao Lasse Schöne.

Međutim loša forma iz Reala prenijela se i na reprezentaciju Belgije pa je Courtois tako večeras poklonio Rusiji gol za 1:1 na startu kvalifikacija za Euro 2020. godine. Youri Tielemans je u 15. minuti donio prednost Belgijcima, a onda je njen golman svega minutu kasnije poklonio gol protivničkoj momčadi.

Courtois je pod pritiskom ruskog igrača doslovce dodao loptu Denisu Čeriševu kao da je njegov suigrač, a on ga je potom uspio proći i zabiti u prazan gol za izjednačenje. Gol pogledajte OVDJE

Na njegovu sreću, Eden Hazard najprije je zabio u 44. minuti iz penala za 2:1 i time ublažio veliku pogrešku golmana Reala, kojem se povratkom Zinedine Zidanea dobro drma mjesto prvog čuvara mreže u Madridu u borbi s Keylorom Navasom. Konačnih 3:1 potpisao je ponovno Hazard u 88. minuti i time doslovce spasio golmana. 

Pročitajte više