Ovo bi bio Modrićev i Mottin Juventus. Može li ovaj sastav srušiti Inter s trona?

Foto: EPA/Index

JUVENTUS će ovu sezonu gotovo sigurno okončati među najboljih pet momčadi Serie A i tako izboriti direktan plasman u Ligu prvaka. Torinski klub imat će priliku ovoga mjeseca doći do trofeja jer u finalu talijanskog kupa igra protiv Atalante. To nisu nužno loši rezultati za momčad Massimiliana Allegrija jer klub od 2021. nije osvojio baš ništa. Međutim, Allegri će na kraju sezone dobiti otkaz, a talijanski mediji tvrde da je klub već dogovorio dolazak Thiaga Motte iz Bologne.

Juventus dovodi čudotvorca

Motta trenutno slovi za najtalentiranijeg talijanskog trenera i radi fantastičan posao s Bolognom, koja je također na putu da senzacionalno izbori plasman u Ligu prvaka. Motta bi po završetku te misije trebao put Torina, a ondje će mu uprava na čelu s Cristianom Giuntolijem, tvorcem šampionskog Napolija, pokušati složiti roster koji će se boriti za naslov prvaka Italije. O Motti smo detaljnije pisali ovdje.

Tuttosport piše da je Luka Modrić (38) velika želja torinskog kluba. Hrvatskom kapetanu istječe ugovor i zasad nije poznato hoće li ostati u Realu. Modriću se ne ide iz Madrida, no na kraju bi mogao postati slobodan igrač. Juventus bi s njim htio ponoviti isto što i s Andreom Pirlom prije 13 godina. Modrić bi postao daleko najvažniji i najbolji igrač i jedina istinska svjetska klasa u klubu.

Modrić bi bio novi Juventusov Pirlo

Podsjetimo, Juventus je 2011. besplatno doveo jednog od najboljih veznjaka svih vremena. Pirlo tada nije produljio ugovor s Milanom, a dolaskom u Juventus započela je trofejna era, koja je trajala devet godina. Pirlo je dirigirao igrom Stare dame i do 2015. bio njezin najvažniji igrač. Isto to bi se očekivalo i od Modrića ovoga ljeta.

Mottin Juventus bio bi puno drugačiji u odnosu na Allegrijev. Juventusov trenutni trener forsira formaciju 3-5-2. Nogomet Juventusa je negledljiv i u njemu najviše pate ofenzivci. Ne čude zato nezadovoljstva igrača poput Federica Chiese i Dušana Vlahovića, koji su gladni dobrih lopti i napadačkog nogometa.

Modriću bi se najviše veselio Vlahović

Motta i Modrić bili bi garancija nečeg novog i uzbudljivog u Torinu. Juventus planira osnažiti još neke pozicije. Bolognin branič Ricardo Calafiori briljira ove sezone i Motta će ga povesti sa sobom na sjever Italije. Juventus dugo lovi i Atalantinog veznjaka Teuna Koopmeinersa, za kojeg su zainteresirani neki premierligaši.

Koopmeiners je nizozemski reprezentativac koji bi trebao biti zamjena za Adriena Rabiota, koji će vjerojatno ovoga ljeta napustiti klub po isteku ugovora. Zajedno s Modrićem i Manuelom Locatellijem stvorio bi se novi vezni red, s kojim bi se Juventus mogao suprotstavljati i jačim momčadima od sebe. Ovaj današnji jednostavno nema tu kvalitetu.

Na kraju, Motti i Modriću najviše bi se oduševio Juventusov napadački trozubac. Federico Chiesa dokazana je klasa u Serie A i europski prvak s Italijom. Pod Allegrijem igra na poziciji napadača, što mu se ne sviđa. Motta bi ga prebacio na krilnu poziciju, a u vršku napada bio bi Dušan Vlahović.

Juventus bi postao atraktivan i moćan

Srpski centarfor i dalje nije potpuno opravdao uložena 82 milijuna eura, no nije sva krivnja na njemu. Na desnoj strani napada Motta bi mogao dati priliku Kenanu Yildizu, mladoj turskoj senzaciji. Yildiz je već sada najveći miljenik Juventusovih napadača i svojim nogometom podsjeća na legendarnog Alessandra Del Piera. Juventus mu planira dati desetku, novi ugovor i standardno mjesto u prvih 11.

Sposoban je igrati na svim pozicijama iza napadača, a nije mu strano zaigrati ni u vrhu napada. Motta će dobiti zadaću presložiti dosadni i izraubani Juventus, a u tome bi mu značajno mogao pomoći neuništivi Luka Modrić. Takav atraktivniji Juventus imao bi od jeseni daleko veće šanse u Serie A i Ligi prvaka.

Pročitajte više