Cro Cop: Možda se neću uspjeti vratiti, ali ću umrijeti pokušavajući!

MIRKO FILIPOVIĆ se oporavio od operacije ligamenata koljena i spreman je za povratak u UFC. Hrvatski borac je uoči povratka na stare staze dao zanimljiv intervju za mma-id.com.

"Osjećam se izvrsno, oporavak je već pri kraju i 90 posto terapija je odrađeno. Preostaje još rad na nožnim mišićima. Prošla su četiri mjeseca od ozljede i odlično sam se opravio.Teško je biti objektivan kad govorite o sebi, ali mislim da u ovoj formi nisam bio ni u 2006. u finalu Grand Prixa. Iskoristio sam ovaj period da zaliječim sve ozljede, odlično se osjećam. Mislim da mi je ozljeda na kraju dobro došla", rekao je Mirko za .

Mirko je za vrijeme prisilne stanke razmišljao što i kako dalje: "Vrijeme koje sam proveo u oporavku, pogotovo kad nisam mogao trenirati sam imao priliku preispitati što želim. I tu mi se probudila ona stara želje i vratio sjaj u očima. Naravno, može se dogoditi da ne uspijem, ali mislim da ću svima pomrsiti račune. Svakim danom mi je želja jača."

Često se mogu čuti i razmišljanja kako je Mirko pročitana knjiga: "Ako sam pročitana knjiga neka dođu i pročitaju me. To su najobičnije gluposti, ali sto ljudi, sto ćudi."

Cro Cop više nije među Top 10 borcima teške kategorije: "Nisam nastupao već šest mjeseci, a neki ljudi u vrhu liste su moje stare mušterije. Mislim da će se ljestvica vrlo brzo promijeniti."

Sve više se priča o revanšu s Alistairom Overeemom: "Željno očekujem tu borbu. Ne želim se pravdati, ali sam bio naivan, ušao u borbu s ozlijeđenom nogom i dogodilo se što se dogodilo. Revanš će doći i čim se organizira ja sam spreman."

Na kraju je Cro Cop priznao što mu je najveći motiv za povratak u svjetski vrh.

"Egzistenciju sam osigurao pa mi materijalna strana nije motiv. Najviše me motiviraju ti komentari koji me neopravdano omalovažavaju. Mislim da je to nedopustivo. Sve sam napravio sam, sam učio i neozbiljno je podcijeniti takvog čovjeka. Možda se neću uspjeti vratiti, ali ću umrijeti pokušavajući. Novac imam, slavu sam osjetio i najviše me motiviraju ti komentari koji me omalovažavaju. Samo želim da oni koji su me pljuvali spuste glavu kad prođem."

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više