Crvena zvezda dovela igrača iz NBA lige da riješi problem ozlijeđenih playmakera

Foto: Profimedia

NAKON ozljeda cijele razigravačke linije Crvena zvezda dovela je novog playmakera, 24-godišnjeg Amerikanca Javontea Smarta, koji se protekle tri godine pokušavao nametnuti u NBA ligi i ovo mu je prvi angažman u Europi. Ugovor je potpisao do kraja sezone s opcijom produljenja na sljedeću.

Beogradski euroligaš nedavno je zbog ozljeda izgubio Nemanju Nedovića, Nikolu Topića i Miloša Teodosića te je morao hitno na tržištu pronaći novog playmakera. Smart nakon tri godine na sveučilištu LSU nije izabran na NBA draftu, a od tada je igrao za Milwaukee, Miami i Philadelphiju te češće za njihove momčadi u Razvojnoj ligi.

Ove je sezone ubilježio jedan kratak nastup za 76erse, ali je uj Razvojnoj ligi u prosjeku zabijao 20.4 poena za Delaware Blue Coatse. Visok je 194 cm i može igrati na obje bekovske pozicije. Za Zvezdu bi u Euroligi mogao debitirati već u četvrtak kad u Beogradu gostuje Baskonia.

Zvezda je nakon 21 kola Eurolige na 13. mjestu s omjerom 9-12, a Baskonia s dvije pobjede više drži 10. mjesto, posljednje koje vodi u play-in. U ABA ligi Zvezda je vodeća s omjerom 13-2.

Pročitajte više