Otkriveno je koliko će Fury zaraditi u boksačkom meču stoljeća

Foto: EPA

TYSON FURY (35) i Oleksandr Usik (37) sučelit će se 18. svibnja u meču koji je već davno nazvan boksačkim mečom stoljeća. Borba za ujedinjenje titula boksačkog prvaka teške kategorije održat će se u Rijadu, gdje bi napokon u ring trebali Fury, prvak prema WBC-u, i Usik, prvak prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ringu.

Borba je trebala biti održana u veljači, a odgođena je nakon što je Fury tijekom priprema pretrpio posjekotinu na licu zbog koje je morao prolongirati meč. Pobjednik borbe će postati prvi čovjek koji je ujedinio sve titule još od Lennoxa Lewisa, koji je to napravio pobjedom protiv Evandera Holyfielda 1999. godine. 

Furyju skoro 100 milijuna eura

Otkriveno je i za koji će iznos dosad neporaženi borci u ring. Podsjetimo, Fury je u karijeri na omjeru od 34 pobjede, bez poraza i jednog neriješenog meča s Deontayem Wilderom. Usik je kao pobjednik izašao iz svake svoje borbe. U profesionalnoj karijeri odradio je 21 takvu.

Kako navodi The Independent, Furyju će prema potpisanom ugovoru uzeti 70 posto ukupnog iznosa 140 milijuna eura vrijedne borbe, dakle, nešto više od 94 milijuna eura. U ugovoru se navodi da jedan milijun mora donirati Ukrajini, koja je u ratu s Rusijom.

Pročitajte više