Pogledajte spornu situaciju iz utakmice SHNL-a. Jesu li suci pogriješili?

Screenshot: MAXSport

PREDSJEDNIK Rudeša Josip Šimunić bijesan je psovao nakon utakmice, a klub iz zapadnog dijela Zagreba očitovao se žestokim priopćenjem nakon susreta 34. kola SuperSport HNL-a u kojoj je preokretom poražen od Gorice (1:2). Razlog svemu bila je situacija s kraja utakmice.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

U Rudešu su bili ogorčeni suđenjem Ivane Martinčić i njenih pomoćnika, a posebno ih je razljutila situacija iz sudačke nadoknade, kada je Alexander Munksgaard, prema procjeni sudaca, udarac Vinka Petkovića očistio s gol-linije. Igrači i klupa Rudeša smatrali su da je lopta prešla liniju te da je trebalo biti 2:2.

Rudeš se žalio

Nakon ogleda je VAR sudac Dario Bel prijavio Šimunića u službenom zapisniku, u kojem stoji da je Šimunić vrijeđao Bela riječima: "Pička vam materina lopovska" i "Smeće lopovsko" te da je galamio: "Svi ste vi lopovi!".

Rudeš je u priopćenju postavio nekoliko pitanja kao što su "Zašto djelitelji (ne)pravde na današnjoj utakmici nisu imali potrebu putem VAR sobe provjeriti je li u sudačkoj nadoknadi postignut pogodak? Zašto uopće onda postoji VAR soba i VAR tehnologija?"

Također, klub je zatražio od "nadležnih da se pravovremeno reagira suspendiranjem onih koji nisu dorasli biti častan djelitelj pravde, jer samo će se tako otkloniti sumnja da postoje eventualni namjerni propusti i pristranost pri donošenju odluka."

Pročitajte više