"Crveni Roy" Hodgson: Vrijeme je da preuzmem i jedan veliki klub

ENGLESKI stručnjak Roy Hodgson ove je sezone napravio veliki i uspješan posao u Fulhamu te je taj londonski klub odveo do finala Europa lige.

Na putu do utakmice u Hamburgu s madridskim Atleticom, Hodgson i njegova momčad su rušili Šahtar, Juventus, Wolfsburg i Hamburg, a u uzvratnom polufinalnom ogledu na Craven Cottageu su nadoknadili 1:0 Hamburga i pobijedili sa 2:1.

Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, je jedan od mnogih koji se dive radu ovog 62-godišnjaka pa je tako Sir Alex bez ustezanja rekao da bi baš Hodgson morao biti nagrađen ove sezone s etiketom najboljeg menadžera godine.

"Uživam raditi u Fulhamu, no možda je ovo ljeto šansa da napravim jedan pravi transfer i prihvatim ulogu trenera u jednom od najvećih svjetskih klubova", rekao je Hodgson, koji je tijekom karijere tek vodio Inter od većih klubova (od 1995. do 1997., te dijelom 1999. godine).

Uz to je radio u norveškom Vikingu, Udineseu, Malmöu, Örebru, Blackburnu, Garsshoppersu, FC Kopenhagenu, a bio je i izbornik Švicarske, Finske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Čujem navode po kojima me traži Liverpool i da me već sada zovu Crveni Roy", rekao je Hodgson.

Pročitajte više