NBA

Čudesni Jokić odigrao utakmicu neviđenu još od Hakeema Olajuwona

Foto: AP Photo/David Zalubowski/Guliver Images

NIKOLA JOKIĆ briljirao je u pobjedi Denver Nuggetsa protiv Memphis Grizzliesa 139:137 nakon dva odigrana produžetka. Srpski košarkaš je zabio 47 poena uz 15 skokova i osam asistencija.

Tako je postao prvi centar s 45/15/8 utakmicom još od Hakeema Olajuwona 1996. godine.

Nuggetsi su gubili 12 razlike četiri minute prije kraja, no Jokić je zabio ili asistirao za 11 poena svoje momčadi i doveo je do produžetaka. U njima je zabio ili asistirao za 16 od 23 poena Denvera i tako ga doveo do nove pobjede.

Treba istaknuti da je šutirao odlično - ubacio je 20/31 pokušaja iz igre, od toga sjajnih 18/25 za dva poena. Izveo je samo šest slobodnih bacanja i zabio ih pet.

Uz Jokića Denver su predvodili Will Barton s 28 koševa, sedam asistencija i šest skokova te Michael Porter Jr. s 21 poenom i sedam skokova. Briljantan je na drugoj strani bio Ja Morant. Lanjski rookie godine zabio je 36 poena uz 12 asistencija i osam skokova. Pridružio mu se De'Anthony Melton s 25 poena, osam skokova i šest asistencija.

U tri susreta otkad su zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta ostali bez drugog najboljeg igrača Jamala Murraya, Nuggetsi još nijednom nisu izgubili, ponajviše zahvaljujući dodatnim Jokićevim naporima. Denver je trenutno četvrti na Zapadu, dok je Memphis osmi.

Srpski centar iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je jedan od glavnih, ako ne i glavni kandidat za nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više