HNL

Cvitanović nakon novog poraza Istre: "Bolje da ne pričam, opet će me kazniti"

Luka Stanzl/PIXSELL

ISTRA 1961 će u dodatne kvalifikacije za ostanak u 1. HNL nakon što je danas u Puli od Intera poražena 1:0.

>>> ISTRA - INTER 0:1 Serderov ostavio Inter u prvoj ligi, Puljane čeka baraž

Istrin trener Igor Cvitanović ponovno je bio ljutit nakon utakmice.

"Nemam previše što reći. Mislim da se nastavilo slično kao u Gorici, ali bolje da ne pričam, da me opet ne kazne. Prvi dio bili smo slabiji, a u nastavku smo probali nešto, više na silu nego smisleno. Imali smo na kraju čak tri špice s dva krila, ali Inter se zatvorio u obranu i bilo je teško pronaći prostor. Nervoza je bila velika. Mi smo znali da nas očekuju kvalifikacije i prije, ali se nekim rezultatima ukazala prilika da možda dohvatimo osmu poziciju. Nismo, međutim, pokazali snagu da to iskoristimo. Sada ćemo se pripremati i kroz dvije posljednje utakmice spremati za doigravanje", rekao je o novom porazu.

U prošlome kolu Istra je na Drosini izgubila od Rijeke 7:0 pa je Cvitanović žestoko raspalio po igračima i njihovom nonšalantnom stavu te neprofesionalnom odnosu prema klubu.

Interov trener Samir Toplak mogao je pak predahnuti.

"Ovo je realnost borbe za osmo i deveto mjesto, negledljiva utakmica za neutralne promatrače. No čestitam svima u klubu što smo dva kola prije kraja ostvarili ostanak u ligi, što je bio jedini cilj ove sezone. Bilo je puno nervoze zbog važnosti utakmice, ali ja čestitam svojim igračima na borbenosti. Istri želim sve najbolje u kvalifikacijama. Pula i Istra zaslužuju prvoligaša, i to kvalitetnijeg nego sada."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više