Cvitanović: Olmo i Moro mogu igrati u Serie A

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

POČEO je prijelazni rok u nogometu koji će trajati tijekom cijelog siječnja. Brojni europski klubovi traže pojačanja za nastavak sezone, a među njima su i oni talijanski, čiji skauti tradicionalno prate hrvatske nogometaše ili igrače koji nastupaju za hrvatske klubove.

Tim povodom sajt DerbyDerbyDerby.it razgovarao je s Marijom Cvitanovićem, bivšim igračem Dinama, Napolija, Venezije, Verone. Naravno, najprije o Daniju Olmu, kojeg žele najveći europski klubovi.

"Olmo je nevjerojatno napredovao, posebno u prethodnoj godini. Ima sjajnu viziju igre, izuzetan je u prvom dodiru lopte i vrlo vješt u igri jedan na jedan. Sjećam se da je, unatoč mladosti i velikom pritisku, bio najbolji na terenu u svom prvom europskom susretu. Olmo može igrati u Italiji jer je stekao veliko iskustvo nastupima u Ligi prvaka", poručio je Cvitanović.

Bivši napadač i nakratko trener Dinama potom je govorio o Nikoli Mori.

"Vratio se još jači nakon teške ozljede. Pravi je borac i može igrati na svim pozicijama u sredini. Posebno ga volim gledati u duelima jer ima snažan karakter i taktički je sjajno pripremljen. Vjerujem da bi se i on odlično prilagodio u Serie A."

Tu je i Filip Benković, igrač Leicestera koji je trenutačno u Celticu na posudbi.

"Ogroman talent. Posjeduje razarajuću fizičku snagu i eksplozivan je, moćan u zračnoj igri. Također, jako dobro čita igru, a izvan terena je skromna osoba. Sjećam se da je, dok sam ga vodio, stigao do prve momčadi Dinama s 18 godina, a potom zaslužio i pozive mlađih hrvatskih reprezentacija", naglasio je Cvitanović, koji danas vodi Al-Wehda iz Saudijske Arabije. 

Za kraj je prokomentirao i Amira Rrahmanija, koji od ljeta nastupa za Veronu.

"Kod mene je igrao na pozicijama braniča i desnog beka. Jak je, tvrd i tehnički konkretan igrač. Jedina kontraindikacija je što mu ne odgovaraju visoke obrane. No pokazao je kvalitetu i u Veroni. Odličan je u igri jedan na jedan i bit će samo još bolji", zaključio je Cvitanović. 

Pročitajte više