LIGE PETICE

De Rossi želi postati Romin trener, a ima i savjet za kapetana koji je u problemima

Foto: Luis Vieira/AP Photo via Guliver

DANIELE De Rossi priznao je da mu je velika želja preuzeti Rominu klupu, ali svjestan je da je vjerojatno odveć neiskusan da mu prvi trenerski posao bude u tako velikom klubu. Neke ponude već je odbio jer, kako je rekao, čeka onu pravu.

''Spreman sam za taj novi izazov. Odlučan sam i ne želim razmišljati bih li trebao krenuti u velikom ili manjem klubu'', izjavio je bivši kapetan tog rimskog kluba, u kojem je skupio više od 600 utakmica, i dodao kako sumnja da bi ga ovako neiskusnog neki veliki klub tražio.

''Samo rijetki poput Andree Pirla počinju na vrhu. Zadovoljan sam interesom nekih koji se raspituju za mene iako mi nitko trenutno ne može dati posao. Naravno, Roma je san, ali pokušavam ostati suzdržan u razgovorima o Romi jer sam svjestan da moje riječi imaju težinu. Svjestan sam da ću zauvijek biti dio Rominog svijeta, ali sad sam bivši igrač tog kluba i pokušavam se držati sa strane.''

Savjet je spreman dati. Primjerice, kapetanu momčadi Manuelu Pellegriniju koji je nedavno javno čestitao rođendan kapetanu najvećeg rivala Lazija. Ciro Immobile slavio je prije nekoliko dana 31. rođendan. Pellegrini je objavio njihovu zajedničku fotografiju s čestitkom na društvenim mrežama i upao u probleme jer se navijačima to nije svidjelo.

''Da ja želim poslati poruku prijatelju koji igra za Lazio, ili bih ga nazvao ili bih to napravio da drugi ne znaju. Ne kažem da je pogriješio, ali bolje je izbjeći moguće konflikte, a posebice nekoliko dana nakon poraza u derbiju.''

Pročitajte više