Danski navijači poručili UEFA-i što misle o pretvaranju Lige prvaka u Ligu bogataša

Foto: Twitter

COPENHAGEN je ugostio Porto u petom kolu skupine LP (0:0), a navijači domaćih iskoristili su utakmicu kako bi koregrafijom preko cijele tribine iskazali ogorčenje novim formatom Lige prvaka. 

Podsjećamo, UEFA je u kolovozu potvrdila da će od 2018. četiri najjače europske lige dobivati po četiri izravna sudionika skupina LP, čime se ukida jedan od zadnjih privida jednakosti prilikom kvalfikacija, jer do sada su četvrtoplasirane momčadi iz tih prvenstava igrale barem jedno pretkolo kvalifikacija, a klubovi iz manje bogatih zemalja i liga imali su lakši put do skupina najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. 
 
Reformom Lige prvaka, tim klubovima, među kojima je i Copenhagen, bit će daleko teže dočepati se grupne faze LP i UEFA-inih desetaka milijuna eura koji tamo čekaju, a navijači danskog prvaka zastavom preko tribine i velikim transparentom poručili su što misle o pretvaranju Lige prvaka u Ligu samo za bogataše. 
 
Na zastavi su predstavnici PSG-a, Bayerna, Reala, Chelseaja, Barcelone i Juventusa, ispod čega je poruka: "Fair play i poštovanje za sve europske klubove, ne samo za par izabranih UEFA-inih."

Pročitajte više