LIGE PETICE

De Bruyne igra sezonu iz snova: "Od Zidanea nisam vidio da netko tako igra"

Foto: EPA

KEVIN DE BRUYNE svoju sjajnu ovosezonsku formu demonstrirao je i u nedjelju protiv Arsenala postigavši dva gola i asistiravši za treći. Tako je osigurao pobjedu njegovog Manchester Cityja u derbiju kola usred Londona.

Belgijski reprezentativac do sada je 16 puta asistirao ili bio strijelac u isto toliko nastupa pa se opravdano postavlja pitanje - je li ovo najbolja sezona Kevina de Bruynea u Cityju?

"Još otkako sam vidio Zinedinea Zidanea kako dominira u finalu Europskog prvenstva 2000. godine, nisam vidio toliko cjelovitu osobnost jednog nogometaša“, rekao je Garth Crooks, suradnik BBC Sporta zbrajajući učinak Belgijanca protiv Arsenala.

Sezona iz snova

De Bruyne je briljirao na Emiratesu i gotovo je sam uništio Arsenal. Nije mu to bio prvi put ove sezone da dokazuje kako je nezamjenjiv u Cityju. Je li na pragu najbolje sezone u svojoj karijeri? Ako je suditi po dosadašnjoj statistici, to bi se lako moglo dogoditi.

On već sada ima bolji učinak, kada su golovi i asistencije u pitanju, u odnosu na sve dosadašnje sezone u Cityju. Zabilježio je već 10 asistencija, samo osam manje od njegovog rekorda koji je ostvario u sezoni 2017./2018., njegovoj najboljoj do sada. Također, na pola je puta da sruši rekord Thierryja Henryja koji je u jednoj sezoni uspio zabilježiti 20 asistencija.

Ako usporedimo De Bruynea s najboljim igračima iz najjačih europskih liga, iako zaostaje po pitanju golova, na prvom je mjestu kada se računaju asistencije. Samo je Jadon Sancho iz Borussije Dortmund sa svojih osam asistencija blizu njega. 

Pročitajte više