De Gea se nakon 12 godina oprostio od Uniteda: Ovo je najveći klub na svijetu

Foto: EPA-EFE

GOLMAN i povremeni kapetan Manchester Uniteda David de Gea (32) napustio je engleski klub nakon dugih 12 godina. Do isteka svog ugovora bio je najplaćeniji igrač ekipe s primanjima od 440 tisuća funti tjedno, ali dugo se govori kako Erik ten Hag na golu želi nekoga tko je bolji u igri nogom.

Bez obzira na to, De Gea je bio spreman ostati i prije nekoliko mjeseci postigao je usmeni dogovor s klubom oko smanjenja plaće i produljenja ugovora. Španjolac je bio zadovoljan dogovorom jer je želio ostati u klubu i o tome je čak obavijestio suigrače, ali kada je ovih dana stiglo vrijeme da se dogovor potvrdi potpisom, uslijedio je šok.

De Gea je potpisao svoje primjerke novog ugovora, ali klub nije napravio isto i tako je ipak postao slobodan igrač. De Gea ima 545 nastupa za United u 12 godina i bio je prvi golman ekipe u posljednjoj šampionskoj sezoni, 2012./2013. pod vodstvom Sir Alexa Fergusona. Još uvijek se ne zna gdje će nastaviti karijeru, a United radi na dovođenju Interovog golmana Andrea Onane.

"Ovu privilegiju ima samo nekolicina"

De Gea se oglasio na svom službenom Twitteru i poslao poruku navijačima: "Samo sam želio poslati ovu oproštajnu poruku svim navijačima Manchester Uniteda. Želio bih izraziti svoju zahvalnost i poštovanje za ljubav u posljednjih 12 godina. Postigli smo puno otkako me moj dragi Sir Alex Ferguson doveo u ovaj klub.

Bio sam nevjerojatno ponosan svaki put kad sam obukao ovaj dres, vodio ekipu kao kapetan, predstavljao ovu instituciju, najveći klub na svijetu. To je čast koju ima samo nekolicina sretnih nogometaša. Bilo je to nezaboravno i uspješno razdoblje. 

Nisam mogao ni slutiti što ćemo sve zajedno postići kad sam odlazio iz Madrida. Sada je pravo vrijeme za novi izazov, za ponovnu borbu u novom okruženju. Manchester će uvijek biti u mom srcu, Manchester me oblikovao i nikada me neće napustiti."

Pročitajte više