DEJA VU Kapetan PSG-a je prije pet godina umalo prokockao 4:0

Foto: Getty Images / Guliver Image

NITKO nikada u povijesti Lige prvaka nije uspio proći u nokaut fazi nakon poraza 4:0 u prvom susretu. Takav zadatak čeka večeras od 20:45 Barcelonu na Camp Nouu, na koji stiže PSG s velikom prednošću. 

Francuski tim samo čudom ili povijesnom izvedbom Barcelone može ostati bez četvrtfinala, iako su Katalonci vrlo motivirani uoči uzvrata. Čeka ih vrlo teška misija. 

Međutim, jedna momčad uspjela je stići na korak do čuda. Bilo je to prije pet godina i dva dana. Arsenal je, nakon teškog poraza na San Siru od Milana (4:0) dočekao Rossonere na Emiratesu. Ekipa Arsenea Wengera već je bila otpisana, a Talijani su unaprijed bili među osam najboljih.

Ali ono što se dogodilo u Londonu bilo je nevjerojatno - triler. Naizgled nemoguća misija postala je itekako moguća već nakon prvog poluvremena, u kojem su Topnici načeli goste 3:0 golovima Laurenta Koscielnyja u 7., Tomaša Rosickog u 26. i Robina van Persieja u 43. minuti iz penala.

Tribine su gorjele, a Milan s Ibrahimovićem, Robinhom, Van Bommelom, Thiagom Silvom izgledao je izgubljeno. Činilo se da će Arsenal u drugom poluvremenu bez problema zabiti još dva gola i rezultatom 5:0 senzacionalno eliminirati velikana u osmini finala.

Ipak, šansu utakmice za 4:0 propustio je Van Persie u 60. minuti. Točnije, junak Milana bio je čudesni vratar Christian Abbiati koji je obranio jedan udarac, ali se lopta odbila do Nizozemca koji ga je pokušao prebaciti, no Talijan je nevjerojatnim potezom uspio obraniti i njegov udarac i spriječiti odlazak u produžetke.

Do kraja Topnici nisu uspjeli zabiti jedan pogodak, pa je Allegrijev Milan ipak nekako uspio proći, iako će zauvijek ostati upamćen Ibrahimovićev izraz lica koji je bio bijesan na svoje suigrače i trenera, unatoč plasmanu u četvrtfinale. 

A, večeras na Camp Nou igrat upravo će igrati kapetan PSG-a Thiago Silva. Prije pet godina Brazilac je sretno uspio preživjeti pakao u Londonu, što će mu sigurno proći kroz glavu kada istrči u katalonsko dvorište.

Pročitajte više